DOLAR/TL'DE BİR ZİRVE DAHA

Ekonomi 17.04.2023 - 09:52, Güncelleme: 17.04.2023 - 09:52
 

DOLAR/TL'DE BİR ZİRVE DAHA

KOCAELİ HABERİ
Türkiye cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankacılık sektörüne önümüzdeki altı ay için mevduatta her ay yüzde 5'e kadar düzenli dövizden TL'ye dönüşüm öngören hedefler getirirdi. TCMB Geçen haftalarda sektörden bu hedeflere odaklanma da istedi. Bankacılar 14 Mayıs'taki seçimleri de kapsayacak dönem için TCMB mesajlarının "döviz talebi yaratarak döviz politikasında engel oluşturmayın" mesajı olarak algılandığına dikkat çekiyor. Seçime az bir süre kala bankacıların kamu kontrollü olarak tanımladıkları piyasada TL'de değer kayıpları deprem öncesi döneme göre günlük olarak bir miktar hız kazandı. DÖVİZDE SON DURUM Günlük sınırlı kayıplarını devam ettiren dolar/TL, 19.58 seviyesine yükselmesinden sonra saat 08.41'de 19.3850/19.3715 seviyelerinde işlem görüyor. Serbest piyasada 21.2900 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 21,2920 lira olarak belirlendi.
KOCAELİ HABERİ

Türkiye cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankacılık sektörüne önümüzdeki altı ay için mevduatta her ay yüzde 5'e kadar düzenli dövizden TL'ye dönüşüm öngören hedefler getirirdi. TCMB Geçen haftalarda sektörden bu hedeflere odaklanma da istedi.

Bankacılar 14 Mayıs'taki seçimleri de kapsayacak dönem için TCMB mesajlarının "döviz talebi yaratarak döviz politikasında engel oluşturmayın" mesajı olarak algılandığına dikkat çekiyor.

Seçime az bir süre kala bankacıların kamu kontrollü olarak tanımladıkları piyasada TL'de değer kayıpları deprem öncesi döneme göre günlük olarak bir miktar hız kazandı.

DÖVİZDE SON DURUM

Günlük sınırlı kayıplarını devam ettiren dolar/TL, 19.58 seviyesine yükselmesinden sonra saat 08.41'de 19.3850/19.3715 seviyelerinde işlem görüyor.

Serbest piyasada 21.2900 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 21,2920 lira olarak belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.