Dolardaki makas akaryakıtı vurdu

Ekonomi 26.04.2023 - 17:29, Güncelleme: 26.04.2023 - 17:29
 

Dolardaki makas akaryakıtı vurdu

KOCAELİ HABERİ
Geçtiğimiz haftalarda başlayan dövizde resmi kur ile piyasa kuru farkının hızlı bir şekilde açılması, bankada alış ile satış kuru arasında yüzde 6 oranına yaklaşan bir farkın ortaya çıkması, akaryakıt sektörünü vurdu. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan genel seçimlerin öncesinde döviz kurunda resmi kurlar ile piyasa kurları arasındaki farkın açılması, akaryakıt sektörüne de direkt olarak etkide bulundu. Merkez Bankası’nın (TCMB) yayımlamış olduğu göstergeye göre; niteliğindeki resmi dolar satış kuru dün 19,42 olurken, bankaların dolar satış kuru 20,50 seviyelerinde bulunuyordu. Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; bankalarda bu hafta itibarıyla dolarda alış ve satış kuru arasındaki fark, yüzde 6’ya dayandı. Satış fiyatlamasını EPDK’nın belirlediği formüle ve resmi döviz kuruna göre yapan akaryakıt sektörü de döviz piyasasında daha önce görülmedik bu durumdan derinden etkilendi.İthalat yaparken bankadan 20,50’den dolar almaya başlayan tedarikçi firmalar, bunu akaryakıt dağıtım şirketlerine yansıtmaya başladı ancak fiyatlama 19,40’lık resmi dolar kuruna göre yapıldığı için ve ikili kur durumunun ne kadar süreceği belirsiz olduğu için sektör fiyatlama yapmakta zorluk çekiyor. OTO GAZA ZAM MI GELECEK? Sozcu.com.tr’ye konuşan akaryakıt sektörü temsilcileri, dövizde ikili kur olgusunun ilk somut yansımasının oto gazda (LPG) yaşandığını ve ithalatçı firmaların dağıtıcılara bugünden itibaren litrede yaklaşık 30 kuruşluk zam yaptığını dile getirdi.
KOCAELİ HABERİ

Geçtiğimiz haftalarda başlayan dövizde resmi kur ile piyasa kuru farkının hızlı bir şekilde açılması, bankada alış ile satış kuru arasında yüzde 6 oranına yaklaşan bir farkın ortaya çıkması, akaryakıt sektörünü vurdu.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan genel seçimlerin öncesinde döviz kurunda resmi kurlar ile piyasa kurları arasındaki farkın açılması, akaryakıt sektörüne de direkt olarak etkide bulundu.

Merkez Bankası’nın (TCMB) yayımlamış olduğu göstergeye göre; niteliğindeki resmi dolar satış kuru dün 19,42 olurken, bankaların dolar satış kuru 20,50 seviyelerinde bulunuyordu.

Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre; bankalarda bu hafta itibarıyla dolarda alış ve satış kuru arasındaki fark, yüzde 6’ya dayandı.

Satış fiyatlamasını EPDK’nın belirlediği formüle ve resmi döviz kuruna göre yapan akaryakıt sektörü de döviz piyasasında daha önce görülmedik bu durumdan derinden etkilendi.İthalat yaparken bankadan 20,50’den dolar almaya başlayan tedarikçi firmalar, bunu akaryakıt dağıtım şirketlerine yansıtmaya başladı ancak fiyatlama 19,40’lık resmi dolar kuruna göre yapıldığı için ve ikili kur durumunun ne kadar süreceği belirsiz olduğu için sektör fiyatlama yapmakta zorluk çekiyor.

OTO GAZA ZAM MI GELECEK?

Sozcu.com.tr’ye konuşan akaryakıt sektörü temsilcileri, dövizde ikili kur olgusunun ilk somut yansımasının oto gazda (LPG) yaşandığını ve ithalatçı firmaların dağıtıcılara bugünden itibaren litrede yaklaşık 30 kuruşluk zam yaptığını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.