Dolar ve Euro kuru rekor tazeledi

Ekonomi 14.04.2023 - 09:46, Güncelleme: 14.04.2023 - 09:46
 

Dolar ve Euro kuru rekor tazeledi

KOCAELİ HABERİ
TL'de sınırlı değer kayıpları devam ediyor. Dolar/TL'de 19,40, Euro/TL'de 21,46 ile tarihi zirve görüldü. TL depremden bugüne dolar karşısında yüzde 2,7 değer kaybederken, piyasalarda Merkez Bankası’nın (TCMB) son bir yılda yaptığı yüzlerce düzenlemeye yeni eklediği değişiklikler ile seçim gündemi takip ediliyor. TCMB bankacılık sektörüne önümüzdeki altı ay için mevduatta her ay yüzde 5’e kadar düzenli dövizden TL’ye dönüşüm öngören hedefler getirirken ayrıca sektörden bu hedeflere odaklanma da istedi. Bankacılar 14 Mayıs’taki seçimleri de kapsayacak dönem için TCMB mesajlarının “döviz talebi yaratarak döviz politikasında engel oluşturmayın” mesajı olarak algılandığına dikkat çekiyor. MERKEZ’DEN YENİ ADIM TCMB dün de döviz talebini önlemek adına TL uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerinin bankalarla doğrudan gerçekleştirilebilmesine karar verdi. Bankacılar ilgili sistemde ileri vadede döviz talebi olanların bugünden spot piyasada döviz talebi oluşturmamasının amaçlandığını söylediler. Seçime yaklaştıkça bankacıların kamu kontrollü olarak tanımladıkları piyasada TL’de değer kayıpları deprem öncesi döneme göre günlük olarak bir miktar hız kazansa da hâlâ oldukça sınırlı seviyelerde. Günlük sınırlı kayıplarını devam ettiren dolar/TL, bu sabah 19.40 ile ile rekor tazeledi. Euro/TL’de de 21,46 ile zirveyi gördü
KOCAELİ HABERİ

TL'de sınırlı değer kayıpları devam ediyor. Dolar/TL'de 19,40, Euro/TL'de 21,46 ile tarihi zirve görüldü.

TL depremden bugüne dolar karşısında yüzde 2,7 değer kaybederken, piyasalarda Merkez Bankası’nın (TCMB) son bir yılda yaptığı yüzlerce düzenlemeye yeni eklediği değişiklikler ile seçim gündemi takip ediliyor.

TCMB bankacılık sektörüne önümüzdeki altı ay için mevduatta her ay yüzde 5’e kadar düzenli dövizden TL’ye dönüşüm öngören hedefler getirirken ayrıca sektörden bu hedeflere odaklanma da istedi.

Bankacılar 14 Mayıs’taki seçimleri de kapsayacak dönem için TCMB mesajlarının “döviz talebi yaratarak döviz politikasında engel oluşturmayın” mesajı olarak algılandığına dikkat çekiyor.

MERKEZ’DEN YENİ ADIM

TCMB dün de döviz talebini önlemek adına TL uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerinin bankalarla doğrudan gerçekleştirilebilmesine karar verdi. Bankacılar ilgili sistemde ileri vadede döviz talebi olanların bugünden spot piyasada döviz talebi oluşturmamasının amaçlandığını söylediler.

Seçime yaklaştıkça bankacıların kamu kontrollü olarak tanımladıkları piyasada TL’de değer kayıpları deprem öncesi döneme göre günlük olarak bir miktar hız kazansa da hâlâ oldukça sınırlı seviyelerde.

Günlük sınırlı kayıplarını devam ettiren dolar/TL, bu sabah 19.40 ile ile rekor tazeledi. Euro/TL’de de 21,46 ile zirveyi gördü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.