DİLOVASI BELEDİYESİ ORTAĞI OLDUĞU BELDE LİMANA MİLYONLUK HACİZ GÖTÜRDÜ

Güncel 24.01.2024 - 11:47, Güncelleme: 24.01.2024 - 12:26
 

DİLOVASI BELEDİYESİ ORTAĞI OLDUĞU BELDE LİMANA MİLYONLUK HACİZ GÖTÜRDÜ

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Dilovası Belediyesi, kuruluşunda yüzde 20 ortağı olduğu ve ilerleyen yıllarda sermaye artırımlarından dolayı hisesi yüzde 1.7'lere düşen Dilovası Belde Liman işletmesine vergi vs borçları nedeni ile haciz işlemi uygulattı. Haciz koyma işlemleri kapsamında yaklaşık 25 banka , araç takibi için Emniyet ve haciz için Tapu Müdürlüğüne yazılar yazıldığı öğrenildi. Dilovası Belediyesi, MED Lojistik A.Ş. tarafından işletilen Beldeport'un,  belediyeye olan kaçak yapı cezası ve vergi borçları miktarının takribi 12 milyon TL'ye ulaşması ve gerekli ödeme bildirimlerine rağmen ödeme yapılmamış olması gerekçesiyle alacak takibine giderek, haciz uygulaması yaptı.. Edindiğimiz bilgilere göre Dilovası Belediyesinin haciz süreci şu şekilde başladı; -Dilovası Belediyesi tarafından, Beldeport'a 2020 yılında yapılan rutin kontrollerde eksiklikler tespit edildi. Yerinde yapılan incelemelerde bahse konu liman işletmesinin vergi bildirimlerinin eksik olduğu ayrıca ruhsat/iskan almamış (kaçak ) yapıların olduğu tespit olundu. -2012-2021 yılları arasını kapsayacak şekilde emlak servisince tarh/tahakkuk işlemi yapıldı. İhbarname ile bildirilen vergi alacağı, Kocaeli vergi mahkemesinde konu edildi. Oy çokluğu ile vergi alacağı iptal edilmek istendi. İstanbul 7. Vergi dava dairesinde, 1'i kesin karar olmak üzere 2 ayrı dosyada vergi alacağında hukuka aykırılık olmadığı tespit edildi. -Mahkeme kararları ile birlikte vergi alacağı 2023/10 ayda tekrar bildirilerek ödeme yapılması istendi. 30 günlük yasal süre sonrası 3.675.000 TL ana para olmak üzere faiz ve cezalar dahil takribi 12 milyon TL için alacak takibi başlatıldı. Yaklaşık 25 banka, araç takibi için Emniyet ve haciz için Tapu Müdürlüğüne yazılar yazıldı..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Dilovası Belediyesi, kuruluşunda yüzde 20 ortağı olduğu ve ilerleyen yıllarda sermaye artırımlarından dolayı hisesi yüzde 1.7'lere düşen Dilovası Belde Liman işletmesine vergi vs borçları nedeni ile haciz işlemi uygulattı. Haciz koyma işlemleri kapsamında yaklaşık 25 banka , araç takibi için Emniyet ve haciz için Tapu Müdürlüğüne yazılar yazıldığı öğrenildi.

Dilovası Belediyesi, MED Lojistik A.Ş. tarafından işletilen Beldeport'un,  belediyeye olan kaçak yapı cezası ve vergi borçları miktarının takribi 12 milyon TL'ye ulaşması ve gerekli ödeme bildirimlerine rağmen ödeme yapılmamış olması gerekçesiyle alacak takibine giderek, haciz uygulaması yaptı..

Edindiğimiz bilgilere göre Dilovası Belediyesinin haciz süreci şu şekilde başladı;

-Dilovası Belediyesi tarafından, Beldeport'a 2020 yılında yapılan rutin kontrollerde eksiklikler tespit edildi. Yerinde yapılan incelemelerde bahse konu liman işletmesinin vergi bildirimlerinin eksik olduğu ayrıca ruhsat/iskan almamış (kaçak ) yapıların olduğu tespit olundu.

-2012-2021 yılları arasını kapsayacak şekilde emlak servisince tarh/tahakkuk işlemi yapıldı. İhbarname ile bildirilen vergi alacağı, Kocaeli vergi mahkemesinde konu edildi. Oy çokluğu ile vergi alacağı iptal edilmek istendi. İstanbul 7. Vergi dava dairesinde, 1'i kesin karar olmak üzere 2 ayrı dosyada vergi alacağında hukuka aykırılık olmadığı tespit edildi.

-Mahkeme kararları ile birlikte vergi alacağı 2023/10 ayda tekrar bildirilerek ödeme yapılması istendi. 30 günlük yasal süre sonrası 3.675.000 TL ana para olmak üzere faiz ve cezalar dahil takribi 12 milyon TL için alacak takibi başlatıldı. Yaklaşık 25 banka, araç takibi için Emniyet ve haciz için Tapu Müdürlüğüne yazılar yazıldı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.