DİKKAT! İnternete bağlanırken VPN kullanmadan önce bir kez daha düşünün!

Bilim-Teknoloji 15.11.2022 - 05:47, Güncelleme: 15.11.2022 - 05:47
 

DİKKAT! İnternete bağlanırken VPN kullanmadan önce bir kez daha düşünün!

KOCAELİ HABERİ
İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı sonrasında Türkiye’de internette yaşanan kısıntıları bilim uzmanı gazeteci Füsun Sarp Nebil, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na yorumladı, bu tür durumlarda VPN kullanılması konusunda “İnternette problem olduğunda VPN kullanmadan önce bir kez daha düşünün” şeklinde uyarılarda bulundu: Füsun Sarp Nebil, uyarılarına şöyle devam etti; “Twitter, İnstagram ve Youtube gibi büyük platformlar tek bir sunucundan hizmet vermiyorlar. Bizden başa dünyadaki herkes platformlara ulaştı. Paris’teki saldırılar birden fazla yerde gerçekleşmişti.. Bu tip durumlarda engellemek güvenlik açısında da sıkıntılı. Tek bir network olursa bu bir tehlikedir. Bizleri VPN’e mahkum ettiler. VPN’lerin büyük çoğunluğu istihbarat örgütlerinin elinde. 6 sene önce 15-20 VPN engellendi ama tam olarak engelleyemiyorlar çünkü finans sektörü VPN kullanıyor. VPN ilk başta bu iş için yaratılmıştır. VPN, bir tüneldir. Dışarıdan o tünelin içerisini kimse görmüyor. Giriş noktasındaki kişi ve çıkış noktasındaki kişi görebiliyor. İçerideki hareketi görebilen yok. VPN’lere de ‘aradaki adam saldırısı’ isimli bir saldırı çıktı ve artık bazı VPN’ler için tehlike.”
KOCAELİ HABERİ

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı sonrasında Türkiye’de internette yaşanan kısıntıları bilim uzmanı gazeteci Füsun Sarp Nebil, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na yorumladı, bu tür durumlarda VPN kullanılması konusunda “İnternette problem olduğunda VPN kullanmadan önce bir kez daha düşünün” şeklinde uyarılarda bulundu:

Füsun Sarp Nebil, uyarılarına şöyle devam etti;

“Twitter, İnstagram ve Youtube gibi büyük platformlar tek bir sunucundan hizmet vermiyorlar. Bizden başa dünyadaki herkes platformlara ulaştı. Paris’teki saldırılar birden fazla yerde gerçekleşmişti.. Bu tip durumlarda engellemek güvenlik açısında da sıkıntılı. Tek bir network olursa bu bir tehlikedir. Bizleri VPN’e mahkum ettiler. VPN’lerin büyük çoğunluğu istihbarat örgütlerinin elinde. 6 sene önce 15-20 VPN engellendi ama tam olarak engelleyemiyorlar çünkü finans sektörü VPN kullanıyor. VPN ilk başta bu iş için yaratılmıştır. VPN, bir tüneldir. Dışarıdan o tünelin içerisini kimse görmüyor. Giriş noktasındaki kişi ve çıkış noktasındaki kişi görebiliyor. İçerideki hareketi görebilen yok. VPN’lere de ‘aradaki adam saldırısı’ isimli bir saldırı çıktı ve artık bazı VPN’ler için tehlike.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.