CHP'DE SEÇİM SONUÇLADI

Siyaset 04.11.2023 - 23:28, Güncelleme: 04.11.2023 - 23:28
 

CHP'DE SEÇİM SONUÇLADI

KOCAELİ HABERİ
CHP 38. Olağan Kurultayında, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarıştı. CHP’nin iç tüzüğü gereği genel başkanlığa aday gösterilmek için parti delegesinin yüzde 5’i olan 69 delegenin imzası gerekiyor. Genel Başkan seçilmek için ise delege sayısının çoğunluğu olan en az 684 delegenin oyunu almak gerekiyordu. Özgür Özel 682 ve Kılıçdaroğlu ise 664 oy alınca seçim ikinc, tura kaldı. Şimdi seçmen ikinci tur için oy kullanmaya başlayacak. Gece saat 01:00'de sonuç alınması bekleniyor
KOCAELİ HABERİ

CHP 38. Olağan Kurultayında, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarıştı.

CHP’nin iç tüzüğü gereği genel başkanlığa aday gösterilmek için parti delegesinin yüzde 5’i olan 69 delegenin imzası gerekiyor. Genel Başkan seçilmek için ise delege sayısının çoğunluğu olan en az 684 delegenin oyunu almak gerekiyordu. Özgür Özel 682 ve Kılıçdaroğlu ise 664 oy alınca seçim ikinc, tura kaldı.

Şimdi seçmen ikinci tur için oy kullanmaya başlayacak. Gece saat 01:00'de sonuç alınması bekleniyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.