CHP KOCAELİ BAŞKANI SARI'DAN GEBZE'DE ALINAN O KARARA TEPKİ

Siyaset 01.06.2023 - 12:29, Güncelleme: 01.06.2023 - 12:29
 

CHP KOCAELİ BAŞKANI SARI'DAN GEBZE'DE ALINAN O KARARA TEPKİ

KOCAELİ HABERİ
CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı “Ayrıştırmanın önünü açan böyle bir etkinliğe nasıl izin verebildiniz?” diye sordu.. Gebze Teknik Üniversitesi’nde kadın erkek ayrı oturma düzeni ile öğrenci topluluklarının yapacağını duyurduğu piknik etkinliği için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, üniversite yönetimini uyardı. Başkan Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”Eğitimde fırsat eşitliğini sadece öğrencilerin kılık, kıyafeti, inançları üzerinden ‘savunduk’ gibi göstermeye çalışanların üniversite çatısı altında haremlik selamlık oturma düzeni ile sosyal etkinlik yapılması müsaade etmesi akıl tutulmasıdır. Yeniler Topluluğu ve Seferber  Topluluğu adlı iki öğrenci topluluğunun ‘Kız ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturmasına özen gösterilecektir’ notu ile paylaştığı duyuruya rektörlükten izin çıkması işte tam da bu aklın ürünüdür. Öğrencileri bu şekilde ayrıştırılmasına müsaade etmek demek daha sonra toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanına bu gençlerin yanlış bir şekilde taşıyacak olacağının göstergesidir. Okulun birçok öğrencisi bize ulaşarak böyle bir etkinliğe nasıl müsaade edildiğini sordu. Biz de yönetime soruyoruz. Laik, demokratik, bilimin ışığında bir sistemde gençleri mesleki iş hayatına hazırlamanız gerekirken, ayrıştırmanın önünü açan böyle bir etkinliğe nasıl izin verebildiniz? Bu etkinliği düzenleyen topluluklar kimlerdir ve kimler tarafından yönlendirilmektedir? Derhal bu izni iptal edin, derhal bu ayrıştırıcı anlayışı üniversite çatısı altından uzaklaştırın."
KOCAELİ HABERİ

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı “Ayrıştırmanın önünü açan böyle bir etkinliğe nasıl izin verebildiniz?” diye sordu..

Gebze Teknik Üniversitesi’nde kadın erkek ayrı oturma düzeni ile öğrenci topluluklarının yapacağını duyurduğu piknik etkinliği için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, üniversite yönetimini uyardı.

Başkan Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Eğitimde fırsat eşitliğini sadece öğrencilerin kılık, kıyafeti, inançları üzerinden ‘savunduk’ gibi göstermeye çalışanların üniversite çatısı altında haremlik selamlık oturma düzeni ile sosyal etkinlik yapılması müsaade etmesi akıl tutulmasıdır. Yeniler Topluluğu ve Seferber  Topluluğu adlı iki öğrenci topluluğunun ‘Kız ve erkek öğrencilerin ayrı şekilde oturmasına özen gösterilecektir’ notu ile paylaştığı duyuruya rektörlükten izin çıkması işte tam da bu aklın ürünüdür. Öğrencileri bu şekilde ayrıştırılmasına müsaade etmek demek daha sonra toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanına bu gençlerin yanlış bir şekilde taşıyacak olacağının göstergesidir. Okulun birçok öğrencisi bize ulaşarak böyle bir etkinliğe nasıl müsaade edildiğini sordu. Biz de yönetime soruyoruz. Laik, demokratik, bilimin ışığında bir sistemde gençleri mesleki iş hayatına hazırlamanız gerekirken, ayrıştırmanın önünü açan böyle bir etkinliğe nasıl izin verebildiniz? Bu etkinliği düzenleyen topluluklar kimlerdir ve kimler tarafından yönlendirilmektedir? Derhal bu izni iptal edin, derhal bu ayrıştırıcı anlayışı üniversite çatısı altından uzaklaştırın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.