CHP DERİNCE İLÇE BAŞKANI ATASOY BİLGİN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Siyaset 02.05.2023 - 10:28, Güncelleme: 02.05.2023 - 10:28
 

CHP DERİNCE İLÇE BAŞKANI ATASOY BİLGİN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

KOCAELİ HABERİ
CHP Derince İlçe Başkanı Atatsoy Bilgin seçim süreci ile ilgili olarak yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; BASINA VE KAMUOYUNA Seçimler, adayların fırsat eşitliği temelinde yarıştığı ve halkın tercihleri neticesinde yönetme erkini en fazla oy alana bizzatihi halk tarafından bahşeden araçlardır. Bu sebeple seçimi koordine ve düzenlemekle mükellef olan iktidar ve onun yönetimindeki devlet kurum ve kuruluşları "tarafsız olmak" zorundadır.  Ancak son günlerde görmekteyiz ki bu haksız ve adaletsiz taraf olma hali, sorumlu olanların en tepesinde bozulmaktadır. Halkın iradesine "Darbe Girişimi " diyerek seçime ve sandığa şaibe bulaştırmaktan, AFAD Kolilerini milletvekili seçim otobüsünde taşıyıp seçmene dağıtmaktan, tarafsızlık ilkesine aykırı bir şekilde görevlerinden istifa etmeyerek bakanlık kaynaklarını kullanmaktan çekinmeyen Bakanlar Kurulunu teşhir ediyoruz.  Bugün onların yanlışlarının yerellerdeki yönetenlere de sirayet etmekte olduğunu görüyoruz. Bu durum neticesinde Adaletin iki sarsılmaz ilkesi "Hakkaniyet" ve "Eşitlik" kavramlarını ciddi anlamda zedelenmekte olan Derince Belediyesi'nin Seçim Kanuna aykırı şekilde iş makineleri ile broşür ve AKP bayrakları asılmasını, Belediyeye ait reklam gelir kaynağı olan billboardlar da Erdoğan ve AKP görsellerine yer verilmesini, kamusal alanların bayraklar ile donatılmasını ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait kaynak, araç ve taşınmazların her birinin usulsüz kullanılmasına itirazımız var. Biz bu yanlışa sessiz kalmayı ve dolayısıyla normalleştirmeyi kabul etmiyoruz. Derince halkının iradesini kanuna aykırı bir şekilde manipüle eden bu zihniyeti kınıyor ve onları fırsat eşitliği ekseninde adil bir yarışa davet ediyoruz. İnanıyoruz ki; Derincenin geleceğini Derince halkı belirleyecektir.. Birkaç kural tanımaz değil!! ATASOY BİLGİN - CHP DERİNCE İLÇE BAŞKANI
KOCAELİ HABERİ

CHP Derince İlçe Başkanı Atatsoy Bilgin seçim süreci ile ilgili olarak yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

BASINA VE KAMUOYUNA

Seçimler, adayların fırsat eşitliği temelinde yarıştığı ve halkın tercihleri neticesinde yönetme erkini en fazla oy alana bizzatihi halk tarafından bahşeden araçlardır. Bu sebeple seçimi koordine ve düzenlemekle mükellef olan iktidar ve onun yönetimindeki devlet kurum ve kuruluşları "tarafsız olmak" zorundadır. 

Ancak son günlerde görmekteyiz ki bu haksız ve adaletsiz taraf olma hali, sorumlu olanların en tepesinde bozulmaktadır. Halkın iradesine "Darbe Girişimi " diyerek seçime ve sandığa şaibe bulaştırmaktan, AFAD Kolilerini milletvekili seçim otobüsünde taşıyıp seçmene dağıtmaktan, tarafsızlık ilkesine aykırı bir şekilde görevlerinden istifa etmeyerek bakanlık kaynaklarını kullanmaktan çekinmeyen Bakanlar Kurulunu teşhir ediyoruz. 

Bugün onların yanlışlarının yerellerdeki yönetenlere de sirayet etmekte olduğunu görüyoruz. Bu durum neticesinde Adaletin iki sarsılmaz ilkesi "Hakkaniyet" ve "Eşitlik" kavramlarını ciddi anlamda zedelenmekte olan Derince Belediyesi'nin Seçim Kanuna aykırı şekilde iş makineleri ile broşür ve AKP bayrakları asılmasını, Belediyeye ait reklam gelir kaynağı olan billboardlar da Erdoğan ve AKP görsellerine yer verilmesini, kamusal alanların bayraklar ile donatılmasını ve kamu kurum ve kuruluşlarına ait kaynak, araç ve taşınmazların her birinin usulsüz kullanılmasına itirazımız var.

Biz bu yanlışa sessiz kalmayı ve dolayısıyla normalleştirmeyi kabul etmiyoruz. Derince halkının iradesini kanuna aykırı bir şekilde manipüle eden bu zihniyeti kınıyor ve onları fırsat eşitliği ekseninde adil bir yarışa davet ediyoruz. İnanıyoruz ki; Derincenin geleceğini Derince halkı belirleyecektir.. Birkaç kural tanımaz değil!!

ATASOY BİLGİN - CHP DERİNCE İLÇE BAŞKANI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.