BÜYÜKAKIN ORADA BAŞKANLIK KOLTUĞUNU KORUYABİLECEK Mİ?

Siyaset 01.04.2024 - 11:46, Güncelleme: 01.04.2024 - 11:46
 

BÜYÜKAKIN ORADA BAŞKANLIK KOLTUĞUNU KORUYABİLECEK Mİ?

KOCAELİ HABERİ
Ak Partinin Marmara Bölgesindeçok sayıda belediyede seçim kaybetmesi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimini kaybetmesi ihtimalini de gündeme getirdi.. Marmara Belediyeler Birliği (MBB), 1975 yılından beri Türkiye’de demokratik yerel yönetim hareketinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının artırılması, yerel yönetimlerde çevre bilincinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir şehircilik yaklaşımının benimsenmesi, belediyelerin ortak sorunlarına işbirliği içinde çözüm bulunması gibi konularda öncülük yapan, bölgesel ölçekte, Türkiye’nin ilk belediyeler birliğidir. 180'den fazla belediyenin üye olduğu ve merkezi İstanbul’da bulunan Marmara Belediyeler Birliği, 6’sı büyükşehir olmak üzere 11 ilde (Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova) faaliyet göstermektedir. Marmara Belediyeler Birliğinin başkanlığını Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yapmaktadır. 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında Marmara Belediyeler Birliği de kongreye gidecek ve yeni başkan ve yönetimi için seçim yapılacak. Dün gerçekleştirilen 31 Mart yerel seçimlerinde, Marmara Belediyeler Birliğinin oluşturan il belediylerinden Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova Belediylerinden, Sakarya (AKP) , Kocaeli (AKP) ve Kırklareli (MHP) hariç hepsinde CHP’li belediye başkanları kazandı.. Bu sonuçlardan sonra Marmara Belediyler Birliği Başkanlığı seçimlerini de CHP’li bir Büyükşehir Belediye başkanının kazanması ihtimalini doğurdu. Tabi ki bu seçimin sonucunu il ve ilçelrden oluşan 181 belediye başkanlarının oyları belirleyecek..
KOCAELİ HABERİ

Ak Partinin Marmara Bölgesindeçok sayıda belediyede seçim kaybetmesi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimini kaybetmesi ihtimalini de gündeme getirdi..

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), 1975 yılından beri Türkiye’de demokratik yerel yönetim hareketinin gelişmesi, belediyelerin yetki ve kaynaklarının artırılması, yerel yönetimlerde çevre bilincinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir şehircilik yaklaşımının benimsenmesi, belediyelerin ortak sorunlarına işbirliği içinde çözüm bulunması gibi konularda öncülük yapan, bölgesel ölçekte, Türkiye’nin ilk belediyeler birliğidir.

180'den fazla belediyenin üye olduğu ve merkezi İstanbul’da bulunan Marmara Belediyeler Birliği, 6’sı büyükşehir olmak üzere 11 ilde (Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova) faaliyet göstermektedir.

Marmara Belediyeler Birliğinin başkanlığını Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yapmaktadır.

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında Marmara Belediyeler Birliği de kongreye gidecek ve yeni başkan ve yönetimi için seçim yapılacak.

Dün gerçekleştirilen 31 Mart yerel seçimlerinde, Marmara Belediyeler Birliğinin oluşturan il belediylerinden Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova Belediylerinden, Sakarya (AKP) , Kocaeli (AKP) ve Kırklareli (MHP) hariç hepsinde CHP’li belediye başkanları kazandı..

Bu sonuçlardan sonra Marmara Belediyler Birliği Başkanlığı seçimlerini de CHP’li bir Büyükşehir Belediye başkanının kazanması ihtimalini doğurdu. Tabi ki bu seçimin sonucunu il ve ilçelrden oluşan 181 belediye başkanlarının oyları belirleyecek..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.