BAŞKAN ZEYTİNOĞLU'NDAN ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

Ekonomi 03.04.2023 - 17:11, Güncelleme: 03.04.2023 - 17:11
 

BAŞKAN ZEYTİNOĞLU'NDAN ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİ

KOCAELİ HABERİ
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, enflasyon verisine ilişkin değerlendirmede bulundu Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, enflasyonda kasım itibariyle başlayan baz etkisinin martta da devam ettiğini söyleyerek, “Mart ayında TÜFE aylık yüzde 2.29 artarak yıllık yüzde 50.51’e, ÜFE ise aylık yüzde 0.44 artarak yıllık yüzde 62.45’e geriledi. ÜFE alt kalemlerine baktığımızda; aylık bazda elektrik gaz buhar sektöründe yüzde 13.28, enerji sektöründe yüzde 9.32’lik gerilemeler görüyoruz. Mart ayında olduğu gibi nisan ayında da; kurların görece yatay seyretmesi ile birlikte elektrik ve doğalgaz indirimlerinin de etkisiyle, ÜFE’deki artışın hız kesmeye devam edeceğini söyleyebiliriz” dedi.  
KOCAELİ HABERİ

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, enflasyon verisine ilişkin değerlendirmede bulundu

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeytinoğlu, enflasyonda kasım itibariyle başlayan baz etkisinin martta da devam ettiğini söyleyerek, “Mart ayında TÜFE aylık yüzde 2.29 artarak yıllık yüzde 50.51’e, ÜFE ise aylık yüzde 0.44 artarak yıllık yüzde 62.45’e geriledi. ÜFE alt kalemlerine baktığımızda; aylık bazda elektrik gaz buhar sektöründe yüzde 13.28, enerji sektöründe yüzde 9.32’lik gerilemeler görüyoruz. Mart ayında olduğu gibi nisan ayında da; kurların görece yatay seyretmesi ile birlikte elektrik ve doğalgaz indirimlerinin de etkisiyle, ÜFE’deki artışın hız kesmeye devam edeceğini söyleyebiliriz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.