Başak Demirtaş’ın adaylık açıklamasına İmamoğlu ne dedi?

Siyaset 23.01.2024 - 12:21, Güncelleme: 23.01.2024 - 12:21
 

Başak Demirtaş’ın adaylık açıklamasına İmamoğlu ne dedi?

KOCAELİ HABERİ
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olabileceğini açıklaması, birçok DEM Parti yöneticisine göre sürpriz oldu. İBB Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, Salı günü katıldığı bir açılış töreninde Başak Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili yorum yapmasının doğru olmadığını söyledi ve "Bu konu DEM Parti'nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil" dedi. Başak Demirtaş’ın, eşinin haberi olmadan böyle bir açıklamayı yapmayacağı da ortak kanı. BBC Türkçe’ye konuşan DEM Parti kaynakları, Selahattin Demirtaş’ın İstanbul’da partinin kendi adayıyla yarışması fikrini parti yönetimine ilettiğine dikkat çekiyorlar. Aday çıkarıp çıkarmama veya kimin aday olacağına, parti kurullarının karar vereceği belirtilse de Başak Demirtaş’ın adaylık açıklamasının birçok açıdan partiyi zorlayacağı ifade ediliyor.
KOCAELİ HABERİ

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olabileceğini açıklaması, birçok DEM Parti yöneticisine göre sürpriz oldu.

İBB Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, Salı günü katıldığı bir açılış töreninde Başak Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili yorum yapmasının doğru olmadığını söyledi ve "Bu konu DEM Parti'nin karar vereceği bir konu. Benim yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil" dedi.

Başak Demirtaş’ın, eşinin haberi olmadan böyle bir açıklamayı yapmayacağı da ortak kanı. BBC Türkçe’ye konuşan DEM Parti kaynakları, Selahattin Demirtaş’ın İstanbul’da partinin kendi adayıyla yarışması fikrini parti yönetimine ilettiğine dikkat çekiyorlar.

Aday çıkarıp çıkarmama veya kimin aday olacağına, parti kurullarının karar vereceği belirtilse de Başak Demirtaş’ın adaylık açıklamasının birçok açıdan partiyi zorlayacağı ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.