Aydınlar Ocağı Akşener'in yeğeni Doç. Gürer'i Konuk Etti

Güncel 16.03.2024 - 17:24, Güncelleme: 16.03.2024 - 17:24
 

Aydınlar Ocağı Akşener'in yeğeni Doç. Gürer'i Konuk Etti

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Aydınlar Ocağı İftarda, Meral Akşener'in yeğeni  Doç.Dr. Banu Gürer’i konuk etti. Kocaeli Aydınlar Ocağı üyeleri 15 Mart Cuma günü İzmit Öğretmenevi’nde iftarda bir araya geldi. Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde Aydınlar Ocağı’nın kurucularından ve önceki dönem başkanlarından merhum Nihat Gürer’in eşi Melek Gürer ile kızları İlahiyatçı Doç. Dr. Banu Gürer onur konuğu olarak katıldılar. İftar yemeğine Gürer ailesinin yanı sıra Aydınlar Ocağı’nın önceki dönem başkanları Dr. Halil İbrahim Kahraman, SMMM Ahsen Okyar, Kimya Yüksek Mühendisi Av. Ruhittin Sönmez, Dr. Süleyman Pekin; Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyeleri Prof.Dr. Serdar Filiz, Doç. Dr. Tahir Serkan Irmak, Psikolog Nilay Ulusoy Erdem, İdris Türkten, Salih Işık, aynı zamanda Çankırı Konfederasyonu Genel Başkan Vekilliği görevini de yürüten Mustafa Çalım, Gökhan Önal, Av. Fatih Kürşad Atalay, Hikmet Baltacı; Aydınlar Ocağı Denetim Kurulu Üyesi ve geçmiş dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Nail Baki; Aydınlar Ocağı üyeleri Doç.Dr. Tekin Yeken, Dr. Baha Yavuz, Prof.Dr. Erdem Uluğ, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Abdülhamit Karatepe, Av. Rıdvan Can Erdem, Eyüp Altındağ, Mehmet Pamuk, Diş Hekimi Ömer Erdal, Av. Alperen Erdal, Müyesser Ünal, Abdulhamit Kahvecioğlu, İsmail Çevikel, Mustafa Görgün ve aileleri katıldılar. İftar yemeğinin ardından Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal kısa bir açılış konuşması yaptı. Uysal konuşmasında Ramazan’ın huzur ayı olduğu kadar esasında isyan ayı olduğunu ifade etti. Akabinde sözü önceki dönem Aydınlar Ocağı Başkanlarından SMMM Ahsen Okyar aldı. Okyar, Aydınlar Ocağı’nı ilk kurdukları dönemde üyelerin eğitim alan çocuklarını kürsüye çıkarıp konuşma yaptırma fikrinin ortaya atıldığını, bu fikirden yola çıkarak “Gençler Kürsüde” Projesinin ortaya çıktığını ve Gençler Kürsüde projesi kapsamında kürsüye ilk çıkan konuşmacının da o dönem yüksek lisans eğitimi devam eden Banu Gürer Hanımefendi olduğunu ifade etti. Gençler Kürsüde projesi kapsamında o gün kürsüye çıkan ve konferans düzenleyen gençlerin bugün önemli yerlerde olduğunu vurguladı Okyar’da sonra sözü günün onur konuğu olan Doç. Dr. Banu Gürer devraldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Gürer, Ramazan ayının anlamına ilişkin konferans verdi. Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetlerinin Ramazan ayında nazil olduğunu ifade eden Gürer bu ayetlerin anlamını aktardı. İnsanın yaradılışı ve yaradılış ile “Oku!” emri arasındaki bağı modern bilimden verdiği örneklerle anlattı. Gürer’in sunumunun ardından, günün hatırası olarak kendisine İzmit Saat Kulesi’nin bir biblosu hediye edildi. Hediyeyi, Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın önceki dönem başkanlarından Dr. Halil İbrahim Kahraman takdim etti. İftardan sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleştiren üyeler bir süre daha sohbet ettikten sonra programı sonlandırdılar.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Aydınlar Ocağı İftarda, Meral Akşener'in yeğeni  Doç.Dr. Banu Gürer’i konuk etti.

Kocaeli Aydınlar Ocağı üyeleri 15 Mart Cuma günü İzmit Öğretmenevi’nde iftarda bir araya geldi. Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğinde Aydınlar Ocağı’nın kurucularından ve önceki dönem başkanlarından merhum Nihat Gürer’in eşi Melek Gürer ile kızları İlahiyatçı Doç. Dr. Banu Gürer onur konuğu olarak katıldılar.

İftar yemeğine Gürer ailesinin yanı sıra Aydınlar Ocağı’nın önceki dönem başkanları Dr. Halil İbrahim Kahraman, SMMM Ahsen Okyar, Kimya Yüksek Mühendisi Av. Ruhittin Sönmez, Dr. Süleyman Pekin; Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyeleri Prof.Dr. Serdar Filiz, Doç. Dr. Tahir Serkan Irmak, Psikolog Nilay Ulusoy Erdem, İdris Türkten, Salih Işık, aynı zamanda Çankırı Konfederasyonu Genel Başkan Vekilliği görevini de yürüten Mustafa Çalım, Gökhan Önal, Av. Fatih Kürşad Atalay, Hikmet Baltacı; Aydınlar Ocağı Denetim Kurulu Üyesi ve geçmiş dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Nail Baki; Aydınlar Ocağı üyeleri Doç.Dr. Tekin Yeken, Dr. Baha Yavuz, Prof.Dr. Erdem Uluğ, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Abdülhamit Karatepe, Av. Rıdvan Can Erdem, Eyüp Altındağ, Mehmet Pamuk, Diş Hekimi Ömer Erdal, Av. Alperen Erdal, Müyesser Ünal, Abdulhamit Kahvecioğlu, İsmail Çevikel, Mustafa Görgün ve aileleri katıldılar.

İftar yemeğinin ardından Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal kısa bir açılış konuşması yaptı. Uysal konuşmasında Ramazan’ın huzur ayı olduğu kadar esasında isyan ayı olduğunu ifade etti. Akabinde sözü önceki dönem Aydınlar Ocağı Başkanlarından SMMM Ahsen Okyar aldı. Okyar, Aydınlar Ocağı’nı ilk kurdukları dönemde üyelerin eğitim alan çocuklarını kürsüye çıkarıp konuşma yaptırma fikrinin ortaya atıldığını, bu fikirden yola çıkarak “Gençler Kürsüde” Projesinin ortaya çıktığını ve Gençler Kürsüde projesi kapsamında kürsüye ilk çıkan konuşmacının da o dönem yüksek lisans eğitimi devam eden Banu Gürer Hanımefendi olduğunu ifade etti. Gençler Kürsüde projesi kapsamında o gün kürsüye çıkan ve konferans düzenleyen gençlerin bugün önemli yerlerde olduğunu vurguladı

Okyar’da sonra sözü günün onur konuğu olan Doç. Dr. Banu Gürer devraldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Gürer, Ramazan ayının anlamına ilişkin konferans verdi. Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetlerinin Ramazan ayında nazil olduğunu ifade eden Gürer bu ayetlerin anlamını aktardı. İnsanın yaradılışı ve yaradılış ile “Oku!” emri arasındaki bağı modern bilimden verdiği örneklerle anlattı.

Gürer’in sunumunun ardından, günün hatırası olarak kendisine İzmit Saat Kulesi’nin bir biblosu hediye edildi. Hediyeyi, Kocaeli Aydınlar Ocağı’nın önceki dönem başkanlarından Dr. Halil İbrahim Kahraman takdim etti. İftardan sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleştiren üyeler bir süre daha sohbet ettikten sonra programı sonlandırdılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.