ASELSAN'dan bir milli başarı öyküsü daha!

Bilim-Teknoloji 11.11.2022 - 03:41, Güncelleme: 11.11.2022 - 03:55
 

ASELSAN'dan bir milli başarı öyküsü daha!

KOCAELİ HABERİ
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ASELSAN’a ziyaret gerçekleştirdi. ASELSAN’a ziyaret gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yerli AESA radarı ve F-16 Özgür Modernizasyon Projesi hakkında bilgi aldı. Gelişmeyi resmi Twitter hesabından duyuran Demir, yerli AESA radarının dünyadaki muadilleriyle rekabet edebilecek şekilde geliştirildiğini ve önce AKINCI TİHA’ya, ardından F-16 savaş uçaklarına ve nihayetinde MMU’ya entegre edileceğini açıkladı. Demir paylaşımında “Milli imkanlarla yürüttüğümüz Özgür Projemizle, F-16’larımız daha ileri kabiliyetlere sahip, modernize olmuş şekilde Hava Kuvvetlerimizin hizmetine devam edecek. Burada kazandığımız her kabiliyetin bir adım ötesini MMU’da kullanacağız. ASELSAN ziyaretimizde de bu kapsamdaki çalışmalarla ilgili bilgi aldık ve AESA radarımızı yerinde inceledik. Dünyadaki muadilleriyle rekabet edebilecek şekilde geliştirdiğimiz AESA radarımızı önce AKINCI TİHA’ya, ardından F-16’larımıza ve nihayetinde MMU’ya entegre edeceğiz.” ifadelerini kullandı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün'de İsmail Demir'in bu paylaşımına yine twitter sayfasından yaptığı açıklamada "Bir milli başarı öyküsü daha! ASELSAN AESA radarı ve milli aviyonik sistemlerimiz uçaklarımıza, İHA'larımıza ciddi yetenekler kazandıracak. Sayılı ülkenin elinde olan bu teknolojileri Türkiye'ye kazandırıyoruz,gururluyuz. Gök vatan için ÖZGÜR Milli Teknoloji Hamlesi" ifadelerine yer verdi..   Bir milli başarı öyküsü daha!#ASELSAN #AESA radarı ve milli aviyonik sistemlerimiz uçaklarımıza, İHA'larımıza ciddi yetenekler kazandıracak.Sayılı ülkenin elinde olan bu teknolojileri Türkiye'ye kazandırıyoruz,gururluyuz.Gök vatan için #ÖZGÜR #MilliTeknolojiHamlesi https://t.co/ilPGmbJWqw— Prof. Dr. Haluk Görgün (@halukgorgun) November 10, 2022
KOCAELİ HABERİ

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ASELSAN’a ziyaret gerçekleştirdi. ASELSAN’a ziyaret gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yerli AESA radarı ve F-16 Özgür Modernizasyon Projesi hakkında bilgi aldı. Gelişmeyi resmi Twitter hesabından duyuran Demir, yerli AESA radarının dünyadaki muadilleriyle rekabet edebilecek şekilde geliştirildiğini ve önce AKINCI TİHA’ya, ardından F-16 savaş uçaklarına ve nihayetinde MMU’ya entegre edileceğini açıkladı.

Demir paylaşımında “Milli imkanlarla yürüttüğümüz Özgür Projemizle, F-16’larımız daha ileri kabiliyetlere sahip, modernize olmuş şekilde Hava Kuvvetlerimizin hizmetine devam edecek. Burada kazandığımız her kabiliyetin bir adım ötesini MMU’da kullanacağız. ASELSAN ziyaretimizde de bu kapsamdaki çalışmalarla ilgili bilgi aldık ve AESA radarımızı yerinde inceledik. Dünyadaki muadilleriyle rekabet edebilecek şekilde geliştirdiğimiz AESA radarımızı önce AKINCI TİHA’ya, ardından F-16’larımıza ve nihayetinde MMU’ya entegre edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün'de İsmail Demir'in bu paylaşımına yine twitter sayfasından yaptığı açıklamada "Bir milli başarı öyküsü daha!
ASELSAN AESA radarı ve milli aviyonik sistemlerimiz uçaklarımıza, İHA'larımıza ciddi yetenekler kazandıracak. Sayılı ülkenin elinde olan bu teknolojileri Türkiye'ye kazandırıyoruz,gururluyuz. Gök vatan için ÖZGÜR Milli Teknoloji Hamlesi"
ifadelerine yer verdi..
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.