Gazeteci Osman Çaklı gözaltına alındı
''Yeni Nesil Çeteler'' yazarı gazeteci Osman Çaklı gözaltına alındı
Türkiye'deki suç örgütleri üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan ve "Yeni Nesil Çeteler" kitabının yazarı gazeteci Osman Çaklı, Okmeydanı'ndaki bir hastane saldırısını haberleştirdiği paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı. Çaklı'ya "suçu ve suçluyu övme" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamaları yöneltildi.
Gazeteci Osman Çaklı, dün akşam saatlerinde İstanbul'da gözaltına alındı. Sosyal medya hesabından durumu duyuran Çaklı, "mevcutlu" olarak Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Geceyi nezarethanede geçiren gazetecinin gözaltı gerekçesi ise mesleki faaliyeti oldu.
Gazeteci, Türkiye'de son dönemde artan motosikletli infaz timleri, sokak suç grupları ve dijitalleşen suç ağları üzerine yaptığı detaylı saha araştırmalarıyla tanınıyor.
Osman Çaklı çıkarıldığı mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.