AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ ZORDA!

Sağlık 04.09.2023 - 12:03, Güncelleme: 04.09.2023 - 12:12
 

AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ ZORDA!

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Ak Parti iktidarının hastanelerdeki hasta yükünü azaltmak amacı ile hayat geçirdiği Aile Sağlığı Merkezleri son birkaç yıldan beri yaşanan yüksek enflasyondan kaynaklanan yüksek kira artışı ve diğer giderler nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Hastane randevüsü almakta zorlanan hastaların çok rahatlıkla ulaşarak gidip muaayene oluyp, ilçalarını yazdırdıkları ASM'ler kapanma tehlikesi ile karşı karşıya..  Kocaeli Haberi gazetemize konuşan ASM doktorları  “Enflasyon yükelince her şeyin fiyatı yükseliyor. İş yeri sahipleri aynı oranda kiraya zam istiyor. İstihdam ettiğimiz sağlık ve temizlik personellerimizin maaşları ve SSK primleri de aynı oranda yükseliyor. Sağlık Bakanlığı bu acil giderlerimizden dolayı bize yaptığı ödemelere, bu yükselen enflasyon oranında zam yapmayınca, biz sıkıntıya giriyoruz. Maddi olarak günden güne eriyoruz. Bu ekonomik sıkıntı Aile Sağlığı Merkezleri’nin sonu getirir” dediler. Sağlık Bakanlığının veya belediyelerin,  mutlaka ASM’lere acil bir mekan oluşturmaları gerektiğinin altını çizen dokltorlar  “Cari giderlerimizde her geçen gün artan fiyatlar bize yeni maddi yükler getiriyor ve maddi olarak günden güne eriyoruz. Bu koşullar altında ASM’ler sürdürülebilirliğini yitiriyor. Devletin bize ödediği cari gider, artık bizim giderlerimizi karşılamıyor. Bu işin devamında doktorlar aile hekimliği sisteminden ayrılmak zorunda kalacaklar.  Doktorlar ayrılınca da, Aile Sağlık  merkezleri hizmet vermeyecek yani kapanacak.  Bakanlık bu sistemin devamını istiyorsa başta kira olmak üzere personel giderleri, ASM içinde kullanılan ihtiyaç malzemeleri, elektrik, su, doğalgaz her şeye gelen zamlar karşısında, devletin bize ödediği cari gider  destekleri de aynı oranda artırılmalı” dediler.. dediler..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Ak Parti iktidarının hastanelerdeki hasta yükünü azaltmak amacı ile hayat geçirdiği Aile Sağlığı Merkezleri son birkaç yıldan beri yaşanan yüksek enflasyondan kaynaklanan yüksek kira artışı ve diğer giderler nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Hastane randevüsü almakta zorlanan hastaların çok rahatlıkla ulaşarak gidip muaayene oluyp, ilçalarını yazdırdıkları ASM'ler kapanma tehlikesi ile karşı karşıya.. 

Kocaeli Haberi gazetemize konuşan ASM doktorları  “Enflasyon yükelince her şeyin fiyatı yükseliyor. İş yeri sahipleri aynı oranda kiraya zam istiyor. İstihdam ettiğimiz sağlık ve temizlik personellerimizin maaşları ve SSK primleri de aynı oranda yükseliyor. Sağlık Bakanlığı bu acil giderlerimizden dolayı bize yaptığı ödemelere, bu yükselen enflasyon oranında zam yapmayınca, biz sıkıntıya giriyoruz. Maddi olarak günden güne eriyoruz. Bu ekonomik sıkıntı Aile Sağlığı Merkezleri’nin sonu getirir” dediler.

Sağlık Bakanlığının veya belediyelerin,  mutlaka ASM’lere acil bir mekan oluşturmaları gerektiğinin altını çizen dokltorlar  “Cari giderlerimizde her geçen gün artan fiyatlar bize yeni maddi yükler getiriyor ve maddi olarak günden güne eriyoruz. Bu koşullar altında ASM’ler sürdürülebilirliğini yitiriyor. Devletin bize ödediği cari gider, artık bizim giderlerimizi karşılamıyor. Bu işin devamında doktorlar aile hekimliği sisteminden ayrılmak zorunda kalacaklar.  Doktorlar ayrılınca da, Aile Sağlık  merkezleri hizmet vermeyecek yani kapanacak.  Bakanlık bu sistemin devamını istiyorsa başta kira olmak üzere personel giderleri, ASM içinde kullanılan ihtiyaç malzemeleri, elektrik, su, doğalgaz her şeye gelen zamlar karşısında, devletin bize ödediği cari gider  destekleri de aynı oranda artırılmalı” dediler.. dediler..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.