2024 SEÇİMLERİNDE GEBZE'DE AK PARTİNİN RAKİBİ YİNE AK PARTİ

Siyaset 08.12.2023 - 22:29, Güncelleme: 08.12.2023 - 23:01
 

2024 SEÇİMLERİNDE GEBZE'DE AK PARTİNİN RAKİBİ YİNE AK PARTİ

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Bu hafta başına kadar "2024 yerel seçimlerinde, Gebze Belediyesini hangi parti, hangi adayı ile kazanır" diye fikrime başvuranlara "bu aşamada, bu sorunun cevabını vermek için henüz vakit erken" diye yanıt veriyordum.. Çünkü 14 Mayıs 2023 seçimlerinde kurulan Millet İttifakının, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de devam edip etmeyeceği tam belli değildi.. Geçtiğimiz hafta CHP'nin çiçeği burnundaki toy genel başkanı Özgür Özel, İYİ Partiyi ziyaret ederek "Meral abla gel yerel seçimlerde ittifak yapalım" dedi. Meral ablası da,  bu hafta "Yok kardeşim, benim CHP'ye tekrar belediyelere kazandırmaya niyetim yok" diyerek, CHP'nin 0 teklifini, "İYİ Parti GİK kararı" şeklinde "yok" geri çevirdi.. Şimdi ne olacak? İYİ Partinin bu dirsek çevirmesi, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyesi seçimlerinde hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Yani Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş bu seçimi, Meral Akşener'e rağmen kazanacaklar. Çünkü Ankara ve İstanbuk gibi metropol büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların, hayat pahalılığı ve enflasyon canavarı nedeniyle geçinemediklerini, yukarıya iletebilecekleri son mesaj şansı bu yerel seçimler.. Yani vatandaşlar çok iyi biliyor ki; Ak Parti, Ankara ve İstanbul ile yerel seçimleri de kazanırsa, "atı aldık Üsküdarı geçtik, hadi 2028'e kadar bize eyvallah" diyecek..   Kocaeli'de Tahir Büyükakın'da tıpkı genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi seçimi en az yüzde 52.16 oyla kazanarak yoluna devam edecek.. İzmit halen ortada çünkü adaylar beli değil.. Gebze'ye gelince; Gebze'de Ak Partinin adayı yine Ak Parti.. Çünkü CHP'nin tek adayı var, o da Gebze Belediyesinden emekli zabıta başkomseri Barış Tatoğlu ve onun da 14 Mayıs seçimlerinde CHP'nin almış olduğu yüzde 23.32 oyu alıp alamayacağı soru işareti.... İYİ Partinin adayı Sadık Güvenç'in, 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Partinin almış olduğu yüzde 8.08'i alıp alamayacağı da şüpheli.. Yeniden Refah'ın olası adayı Engin Kılıç'ın belediye başkanı seçilmesine, Giresunlu hemşerilerinin oyunun yetmeyeceği aşikar.. O zaman Gebze'de durum ne olur? Gebze'de Ak Parti yine seçimi kazanır.. Peki Ak Partinin Gebze Belediye Başkanı Kim olur? Görünene göre mevcut belediye başkanı Zinnur Büyükgöz olur.. Zinnur Büyükgöz'den sekerse, bir önceki dönem belediye başkanı Adnan Köşker olur.. Evet havada uçuşan balonlar patlayınca, şişme adaylar da sönünce, Türkiye, Kocaeli ve Gebze için öngördüğüm tablo bu.. Kısa, öz ve net.. 
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Bu hafta başına kadar "2024 yerel seçimlerinde, Gebze Belediyesini hangi parti, hangi adayı ile kazanır" diye fikrime başvuranlara "bu aşamada, bu sorunun cevabını vermek için henüz vakit erken" diye yanıt veriyordum..

Çünkü 14 Mayıs 2023 seçimlerinde kurulan Millet İttifakının, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de devam edip etmeyeceği tam belli değildi..

Geçtiğimiz hafta CHP'nin çiçeği burnundaki toy genel başkanı Özgür Özel, İYİ Partiyi ziyaret ederek "Meral abla gel yerel seçimlerde ittifak yapalım" dedi. Meral ablası da,  bu hafta "Yok kardeşim, benim CHP'ye tekrar belediyelere kazandırmaya niyetim yok" diyerek, CHP'nin 0 teklifini, "İYİ Parti GİK kararı" şeklinde "yok" geri çevirdi..

Şimdi ne olacak?
İYİ Partinin bu dirsek çevirmesi, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyesi seçimlerinde hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Yani Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş bu seçimi, Meral Akşener'e rağmen kazanacaklar. Çünkü Ankara ve İstanbuk gibi metropol büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların, hayat pahalılığı ve enflasyon canavarı nedeniyle geçinemediklerini, yukarıya iletebilecekleri son mesaj şansı bu yerel seçimler..

Yani vatandaşlar çok iyi biliyor ki;
Ak Parti, Ankara ve İstanbul ile yerel seçimleri de kazanırsa, "atı aldık Üsküdarı geçtik, hadi 2028'e kadar bize eyvallah" diyecek..  

Kocaeli'de Tahir Büyükakın'da tıpkı genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi seçimi en az yüzde 52.16 oyla kazanarak yoluna devam edecek..

İzmit halen ortada çünkü adaylar beli değil..

Gebze'ye gelince;
Gebze'de Ak Partinin adayı yine Ak Parti..
Çünkü CHP'nin tek adayı var, o da Gebze Belediyesinden emekli zabıta başkomseri Barış Tatoğlu ve onun da 14 Mayıs seçimlerinde CHP'nin almış olduğu yüzde 23.32 oyu alıp alamayacağı soru işareti....

İYİ Partinin adayı Sadık Güvenç'in, 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Partinin almış olduğu yüzde 8.08'i alıp alamayacağı da şüpheli..
Yeniden Refah'ın olası adayı Engin Kılıç'ın belediye başkanı seçilmesine, Giresunlu hemşerilerinin oyunun yetmeyeceği aşikar..

O zaman Gebze'de durum ne olur?
Gebze'de Ak Parti yine seçimi kazanır..

Peki Ak Partinin Gebze Belediye Başkanı Kim olur?
Görünene göre mevcut belediye başkanı Zinnur Büyükgöz olur..
Zinnur Büyükgöz'den sekerse, bir önceki dönem belediye başkanı Adnan Köşker olur..

Evet havada uçuşan balonlar patlayınca, şişme adaylar da sönünce, Türkiye, Kocaeli ve Gebze için öngördüğüm tablo bu..
Kısa, öz ve net.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.