ZEKİ AYGÜN DUYGULANDI

KH/CENGİZYÜCAK Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de İHH ile birlikte açılış programlarına katılmak üzere Sudan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Aygün ile birlikte toplam 9 kişiden oluşan kafilede Kocaeli’yi temsilen İHH Derince Temsilcisi ve Derince Belediyesi Meclis Üyesi Furkan Güngör, hayırsever iş adamları Mümin Ünal ve Enver Tekgül yer alıyor.

Sudan programının ilk gününde Beyaz Nil eyaletinde temaslarda bulunan Başkan Aygün ve beraberindeki heyet burada bölge halkı için inşa edilen evlerde incelemelerde bulundu. Hayırseverlerin destekleriyle Sudan’da çok önemli bir yardım seferberliğine imza atıldığını belirten Başkan Aygün, “İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yapmış olduğu cami, yurt ve evlerin açılış programı için geldiğimiz dost ülke Sudan'dayız. Bizleri gönülden karşılayan Sudanlı kardeşlerimizin ülkemize çok selamları var” dedi.

Kuran kursunu ziyaret ettiler
Sudan'da ki son gün temaslarını sosyal medyadan paylaşan Başkan Aygün "İHH İnsani Yardım Vakfı ile dost ve kardeş ülke Sudan'a yaptığımız ziyaretimizin son gününde bir Kuran Kursu'nu ziyaret ettik. Öğrenci kardeşlerimize çeşitli hediyeler takdim ettik, onlar da bize Kuran çalıştıkları luhları hediye ettiler. Sudan'da eğitim gören bu yavrularımız inanıyorum ki yapılan yardımlar ve sunulan desteklerle ümmetimizin umut ışığı olmaya devam edecek. Rabbim bu geziye sebep olanlardan ve hayır sahiplerimizden razı olsun inşallah." dedi..