Türk Tabipleri Birliğinden 'AŞI' için yeni açıklama

Türk Tabipleri Birliği koronavirüs aşısı için  23 Aralık 2020 tarihinde bir "TTB Tutum Belgesi" yayınlamıştı. TTB dün akşamda resmi twitter sayfasından ek olarak yeni bir açıklamada bulundu..

COVID-19 AŞILARINA DAİR TTB TUTUM BELGESİ
-Etkililik, Güvenlilik, Kalite ile İlgili Verileri Şeffaf Biçimde Paylaşılmayan, Bağımsız Bilimsel Kurul Tarafından Değerlendirilmeyen Hiçbir Aşı Toplumda Yaygın Uygulanmamalıdır!

-Karar süreci öncesinde TİTCK tarafından tüm bilgi ve veriler kamuoyuna açıklanmalıdır.

-Sıralanan ölçütler, olası en az riski yaratacak evrensel ölçütlerdir. Türkiye’ye getirileceği söylenen ve ülkemizde üretilecek tüm aşıların bu ölçütleri taşıması şarttır!

-Bu ölçütler kullanılmadan verilecek kararların toplum sağlığı açısından onarılmaz risklere ve güvensizliğe yol açacağını, sonuç olarak şimdikinden daha kötü bir halk sağlığı sorunu yaratabileceğini; bu sorumluluğun doğrudan Sağlık Bakanlığı’nda olacağını belirtmek isteriz.

-Aşı, insanlığın müşterek değeridir. Aşıları ticari grupların kısa vadeli çıkarlarından korumak için toplumsal bir bakış açısı gereklidir. Aşıya erişim ücretsiz ve herkesin hakkı olmalıdır!