TELE 1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı

TELE1’de Sabah Pusulası programını sunan Gökhan Kayış, TELE1 TV’ye operasyonu canlı yayında duyurdu. Sabah erken saatlerde TEM ekipleri kanala geldi ve 11. Asliye Mahkemesi’nin arama emri ile kanalda arama gerçekleştiriyor. Merdan Yanardağ'ın odasında aramalar yapılıyor.

Türkiye sabah saatine yeni bir operasyon ile uyandı. TELE1 TV’ye yapılan operasyonu kanalın Sabah Pusulası programını sunan Gökhan Kayış, canlı yayında duyurdu.

Sabah erken saatlerde TEM ekiplerinin kanal geldiğini aktaran Kayış, 11. Asliye Mahkemesi’nin arama emri ile kanalda arama gerçekleştirildiğini söyledi. Kayış, Merdan Yanardağ’ın evinde ve ofisinde arama yapıldığını ve savcılığın iddiası olan "Ekrem İmamoğlu suç örgütüne yardım" ve "casusluk" iddiası ile gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada özetle "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü casusluk soruşturması kapsamında, Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında "casusluk" suçlamasıyla işlem başlatıldı. Soruşturma kapsamında Merdan Yanardağ gözaltına alındı." ifadelerine yer verildi..