İLYAS ŞEKER İLE PAZAR SOHBETİ

KH/CENGİZYUCAK 24,25,26 ve 27.Dönem Ak Parti Kocaeli Milletvekili, Bayındırlık,İmar,Ulaştırma ve Turizm Koisyonu .Üyesi, AkParti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkan Vekili İlyas Şeker'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilmesi bekleniyor..

Kendisi aynı zamanda Harita Yüksek Mühendisi olan ve TBMM'de uzun yıllar Çevre ve Şehircilik komisyonunda görevler alan İlyas Şeker'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kabine değişkliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmesine kesin gözü ile bakılıyor..

07.07.2020 tarihinde "İLYAS ŞEKER BAKAN OLUYOR" manşeti ile yayınladığımız yukarıdaki haber hem Kocaeli hem de Erzurum'da sevinç ve coşku ile karşılandı.

Bize bizzat telefonla ulaşan çok sayıda siyasetçi bunun çok yerinde isabetli bir tercih olabileceğini dile getirerek "İlyas bey dört dönemdir milletvekilliği yapıyor. Bugüne kadar hakkında en ufak bir şaibe olmadığı gibi gerek Ak Partinin gerekse de Meclisin en çalışkan en üretken bir milletvekilidir. Dürüstlüğü ve mütevaziliği ile bilinen İlyas Şeker'e Bakanlık yakışır" şeklinde ki ortak bir görüşü dile getirdiler..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği karar sürecine lehte veya aleyhte etki etmemesi için isimlerinin yazılmamasını rica eden Kocaelili siyasetçiler "Kocaeli daha önceki Ak Parti hükümetleri döneminde illa ki bir Bakan ile temsil ediliyordu. Son kabinede Kocaelili bir Bakanın olmamasının eksikliğini Kocaeliler ve Kocaeli Ak Parti hep hissetti. Türkiye'nin en üretlen sanayi kenti Kocaeli bir Bakanlığı hakediyor" dediler..

Öte yandan aslen Erzurumlu olan İlyas Şeker'in Bakan olabileceği haberi Erzurumlular arasında da "Erzurumlular Ak Partinin kuruluşundan geri Reise ve Ak Partiye her zaman her seçimde en büyük desteği verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Bir dönem Ak Parti Hükümetinde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce olmak üzere üç Bakanımız vardı. Şimdi biz ne yaptık ki tek bir Bakanımız bile yok kabinede. İlyas Şeker'in Bakan olmasını heyecanla bekliyoruz" dediler. Ayrıca İlyas Şeker'in Bakanlık haberimiz Soyal medyada da çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı..  

İLYAS ŞEKER İLE PAZAR SOHBETİ
Evet yukardaki haberimiz Kocaeli, Erzurum ve Ankara siyaset gündeminde geniş bir yankı uyandırdı ve biz bu sabah Kocaeli milletvekilimiz İlyas Şeker ile hem bu haberimiz hem de yerel ve ulusal gündem üzerine koyu bir sohbet gerçekleştirdik. Siyasi derinliği, hoş görüsü ve mütevaziliği ile belleklerde ve gönüllerde ayrı bir yer edinen İlyas Şeker'e her şeyi açık açık sorduk kendisi de aynı açık yüreklilik ve samimiyetle cevap verdi.. 

"İlk kabine değişikliğinde Çevre ve Şehirclik Bakanı olabileceğinize dair iddialara ne diyorsunuz?" diye sorduğumuzda gülümsüyor ve "İnsanlar sevdiklerini böyle güzel ve değerli bir yerlere yakıştırabilir.  Lakin sizin bu haberi yaparken, haber kaynağınız ne bilmiyorum ama bana bu konuda ulaşan bir duyum yok" diyor..

-En son Babalar duyar misali en son Bakana olacaklar da duyarmış olamaz m? Mesela Ruhsar Pekcan hanımefendi Ticaret Bakanı olduğunu uçak yolculuğunda duymuş ve yanındaki arkadaşına "şok oldum hiç haberim yoktu" demiş..
-Ha evet o durum öyleydi. Ruhsar hanım daha sonra anlatmıştı bu olayı..

-Sanırım ilk Bakan değişiklerinde de benzer durumlar yaşanabilir?
-Kabine değişikliğini nereden çıkarıyorsunuz?

-Kabine değişikliği ve Erken seçim beklentisi hakim oldu siyaset kamuoyunda..
-Kabine değişikliği olur mu olmaz mı onu ben bilemem. Onu Sayın Cumhurbaşkanımız bilir ama erken seçim diye bir şeyin gündemimizde olmadığını söyleyebilirim..

-Niçin yok ya da niçin olmaz erken seçim?
-Biz Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimizde milletimize söz verdik "Daha güçlü bir Türkiye'yi oluşturacağız" diye. Milletimiz de bunun üzerine bize oylarıyla onay verdi. Ve biz şimdi güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bakın hem içte hem dışta cesur ve emin adımlar atıyoruz. Bugün koronavirüs salgını karşısında o kendini dünyanın devi gören ülklerin sınıfta kalıp, vatandaşının yanında olamadığı bir yerde, Türkiye hem kendi vatandaşının yanında oldu hem de yardım bekleyen diğer ülkelerin yardımına koştu. Öte taraftan Suriye'de ki bölücü terör örgütlerine karşı kahramanca verdiğimiz mücadeleler, Akdenize inerek doğalgaz arama çalışmalarımız ve Libya politikamız bugün için Türkiye'nin gücünü gösterdiği gibi yarınların güçlü Türkiye'sine de fayda getirecek hayati adımlardır. Bakınız Ayasofya'nın cami olarak ibadede açılması milletimizin yüzyıla yakın bir zamandır beklediği bir karardı. Bu ulvi kararı almak liderimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, bizim partimizin hükümet dönemine nasip oldu. Ecdadın vasiyeti 86 yıl sonra tekrar yerine geldi. Ayasofya Camii özgürlüğüne kavuştu. Allaha hamd olsun. Şimdi biz kalkıp daha bir daha ki seçim üç yıldan fazla bir zaman varken seçime gidersek milletimiz bize sormaz mı "hizmete devam etmek varken bu erken seçim niye" diye..
-Sorar tabi ki ama bazen siyasi konjoktör de erken seçimi zorlar..
-Yok yok şu anda erken seçimi zorlayan bir durum yok..  

-Yereli konuşacak olursak il ve ilçe kongreleriniz var Kocaeli'de?
-Ak Parti Kocaeli'de ilk defa kongre yapmıyor ki Cengiz bey. Çok sayıda kongreler yaptık. Partimizin kongreler konusundaki kararları, kuralları ve tutumu belli. Bugüne kadar nasıl yaptıysak yine aynı şekilde tabandan gelen sese kulak veririz, parti içi temayyül yoklamalarımızı yapıyoruz. İl yöneticilerimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın düşüncelerini alıyoruz. Ak Parti Teşkilat Başkanlığımızda tüm bunlar değerlendirildikten sonra il ve ilçe başkan adaylarımızı belirliyoruz. Kogre süreçlerinde illa ki ufak tefek sıkıntılar yaşanır ama parti ve dava şuuru ile hareket edfildiği için o sıkıntıların hiç birisi kalıcı olmaz. Ve kongrelerin bitiminde görev alan arakadaşlar görevlerine dörtt elle sarılırken, partililerimiz de kendilerine düşeni yaparak onlara destek verirler..

-Kocaeli'de Karamürsel hariç diğer ilçe belediye başkanlarınız değişti. Memnun musunuz yeni belediye başkanlarınızın hizmet etme biçimlerinden?
-Cengiz bey bizim Ak Parti olarak sergilediğimiz Belediyecilik anlayışı bırakın Türkiye'yi bir tarafa Dünyaya örnek olacak bir niteliktedir. Başkanların değişmesi ile hizmet anlayışında bir geri gitme olmadığı gibi yeni bir heyacanın oluşması dolayısı ile hizmetler artarak devam eder. Bakınız Kocaeli'nin merkezinde ve tüm ilçelerinde Ak Partili Belediyeler hizmete gelmeden önceki dönemlerin fotoğrafları ile günün fotoğraflarını gözünüzün önüne getirdiğinizde bile aradaki farkın uçurum kadar olduğunu görürsünüz. Cengiz bey pnlar Gebze ve Darıca'ya metro kurulması hayalini bile kuramazlardı ama bak biz metroyu kuruyoruz. Belediyecilik ve Şehircilik bizim uzmanlık alanımız. Milletimiz de bunu takdir ettiği için her dönem desteğini veriyor..

-31 Mart'ta başta İstanbul olmak üzere bir çok Büyükşehir Belediyesinde seçim kaybedildi?
-Ama İstanbul, Ankara, İzmit ve daha bir çok yerde Belediyelerin karar merkezleri olan Belediye Meclislerinde yetkiyi yine Ak Partiye verdi seçmen. Yani milletimiz onlarca yıllık belediye yönetimlerimizin son seçiminde bizi biraz uyardı ama "bak senden vazgeçmiyorum ha" diyerekten de Ak Partiyi o belediyelerde karar noktasında tuttu..

-ORC anketinde Kocaeli Milletvekillerinden CHP'li Tahsin Tarhan, İyi Partili Lütfü Türkkan ve MHP'li Saffet Sancaklı ile birlikte siz de Marmara Bölgesinde en başarılı ilk 25 milletvekili arasında yer almışsınız?
-Sanırım o anketi milletvekillerinin tanınırlığı üzerinden yapmışlar. Yoksa Kocaeli'ye arada bir uğrayan ya da Kocaeli'ye dönük hiç bir çalışması olmayan bir milletvekili nasıl başarılılar listesine geribeilir ki..

-Sohbet güzeldi teşekkürler sayın milletveekilim..
-Ben teşekkür ederim..