CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan’dan basına ve kamuoyuna açıklama
29.10.2025 Çarşamba günü Gebze Mevlana Mahallesinde meydana gelen bina çökmesinde enkaz altında kalan bir aileden baba Muhammed Emir Bilir ve anne Emine Bilir ile çocukları Levent Bilir ile Hayrunnisa Nur Bilir enkaz altından ölü olarak, abla Dilara Bilir ise canlı olarak çıkarılarak Gebze Fatih Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan yaşanan bu facia ile ilgili olarak basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Dün sabah saatlerinde Mevlana Mahallemizde meydana gelen bina devrilmesi sonucu maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tüm örgütümüzle birlikte anbean arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip ettik. Ailenin fertlerinden yalnızca Dilara kardeşimiz enkazdan sağ çıkarıldı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaşadığımız bu acı olay deprem ve yapı stoğu gerçeğini bir kez daha hafife almamamız gerektiğini bizlere hatırlattı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın takipçisi olacağız. İhmali olan her kim, hangi kurum varsa peşini bırakmayacağız. En kısa sürede kentin tüm resmi makamları, teknik ve idari bileşenleri, ilgili sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip kentle ilgili bir çalışma talep etmeyi planlıyoruz. Herkesin konuya özellikle duyarlılık göstermesi temennimizdir. Başka hayatlar yok olmasın, daha ağır bedeller ödemek kalmayalım."