Darıcalı Ardahanlılar 'Ardahan Tanıtım Günleri' etkinliği düzenliyor

Darıca Ardahan İl Derneği tarafından organize edilecek olan Ardahan Tanıtım Günleri için ilk olarak Basın Toplantısı ile start verildi..

Darıca Ardahan İl Derneği Başkanı Bülent Işık, Kadın Kolları Başkanı ve organizasyon sorumlusu Çiler Boylu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından dün akşam Darıca İstasyon Caddesinde bulunan Dernek Lokalinde düzenlenen basın toplantısında 4-5-6-7-8-9 Şubat 2022 tarihinde Darıca Kapalı Pazarda yapılacak olan Ardahan Tanıtım Günleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu..

Darıca Ardahan İl Derneği öncülüğünde düzenlenecek tanıtım etkinliğinde, Darıca Kapalaı Pazara alanında Ardahan ilinin yöresel ürünlerinin satışa sunulacağı 40 adet stant kurularak ziyaretçilere hizmet verecek.

Ardahan Tanıtım Günleri kültürel etkinlikler programı kapsamında; Gebze'de yaşayan Ardahanlı ünlü sunucu Çiler Boylu'nun sunumuyla başta Ardahanlı ünlü sanatçı Yudum ve Halk ozanı Maksut Koca olmak üzere yöresel sanatçılar Murat Güler Mehmet Kılıç Mehmet Akbulut Serhad Özer Mahsun Serhat Oğuz Sözbir Atilla Özdemir Tolga Doğanay Aşıklar:Tacettin Dursunoğlu Tahir Taşdemir  tarafından konserler verilecek ve Stand ve fuar organizasyonu Deva Grup&Ajans 25'in katkılarıyla halk oyunları ekipleri eşliğinde eğlence etkinlikleri düzenlenecek. 

Ardahanın tarihsel ve kültürel tanıtımı için başta Ardahanlı tanınmış Yazar Alper Akçam olmak üzere çok sayıda Ardahanlı yazar kitapları için imza günleri düzenleyecek ve Ardahan'ın tarihi ile ilgili konuşmalar yapacak.. 

4 Ocak 2022 tarihinde açılacak olan Ardahan Tanıtım Günleri’nin resmi açılışı ise 5 Ocak 2022 tarihinde Ardahan Valisi, Ardahan Belediye Başkanı ve Ardahan Ticaret Odası Başkanı ile Ardahan İlçe Belediye Başkanları ve Darıca İlçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirilecek..

Tantım stantlarında Ardahan ilinin pişmiş etli mantı, feselli, katmer, gevrek, bişi ve ayran çorbası gibi meşhur yiyecekleri sunulacak. Ayrıca kaşar peyniri ve diğer Ardahan peynir çeşitleri, Ardahan balı ve kaz eti gibi yörenin değerli ve lezzetli yiyecekleri satın alınabilecek. 4-5-6-7-8-9 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşecek Ardahan Tanıtım Günleri’nin vatandaşlardan yoğun ilgi görmesi bekleniyor.