VAKA SAYILARINDA TEDİRGİN EDEN YÜKSELİŞ

Dünya 14.10.2021 - 18:40, Güncelleme: 14.10.2021 - 18:40
 

VAKA SAYILARINDA TEDİRGİN EDEN YÜKSELİŞ

KOCAELİ HABERİ
Koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükseliş güncel koronavirüs tablosuna yönelik araştırmaları arttırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosuna göre 14 Ekim korona vaka sayısı ne? 14 Ekim güncel koronavirüs tablosu açıklanıyor... İşte güncel koronavirüs tablosuna göre vefat ve vaka sayısı 14 Ekim Perşembe güncel vaka ve vefat sayıları henüz belli olmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük koronavirüs tablosunu yayınlar yayınlamaz haberimizde yer alacak... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan koronavirüs tablosuna göre; Türkiye'de son 24 saatte 361 bin 164 Kovid-19 testi yapıldı, 31 bin 248 kişinin testi pozitif çıktı, 236 kişi yaşamını yitirdi. 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 75,36, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,09 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı, 113 milyon 183 bin 300'e yükseldi. En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il Muğla, Kırklareli, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur oldu. En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı. Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "31.248 kişinin Covid-19 testi pozitif. Bu sayı büyük olasılıkla önümüzdeki günlerde vefat sayılarına yansıyacak. Bazı kişiler hastalığı ağır geçirecek, yoğun bakıma ihtiyaç duyacak. Tam doz aşının bunları büyük oranda önlediğini biliyoruz. Tedbirlerin sonuç verdiğine tanığız." ifadelerini kullandı.
KOCAELİ HABERİ

Koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı yükseliş güncel koronavirüs tablosuna yönelik araştırmaları arttırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosuna göre 14 Ekim korona vaka sayısı ne? 14 Ekim güncel koronavirüs tablosu açıklanıyor... İşte güncel koronavirüs tablosuna göre vefat ve vaka sayısı

14 Ekim Perşembe güncel vaka ve vefat sayıları henüz belli olmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük koronavirüs tablosunu yayınlar yayınlamaz haberimizde yer alacak...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan koronavirüs tablosuna göre;

Türkiye'de son 24 saatte 361 bin 164 Kovid-19 testi yapıldı, 31 bin 248 kişinin testi pozitif çıktı, 236 kişi yaşamını yitirdi.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 75,36, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,09 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı sayısı, 113 milyon 183 bin 300'e yükseldi.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il Muğla, Kırklareli, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

Bakan Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "31.248 kişinin Covid-19 testi pozitif. Bu sayı büyük olasılıkla önümüzdeki günlerde vefat sayılarına yansıyacak. Bazı kişiler hastalığı ağır geçirecek, yoğun bakıma ihtiyaç duyacak. Tam doz aşının bunları büyük oranda önlediğini biliyoruz. Tedbirlerin sonuç verdiğine tanığız." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.