Tepki çeken baldız fetvasıyla ilgili Diyanet'ten açıklama

Güncel 23.10.2021 - 06:42, Güncelleme: 23.10.2021 - 06:42
 

Tepki çeken baldız fetvasıyla ilgili Diyanet'ten açıklama

kocaelihaberi
Diyanet'in Fetvalar kitabında "Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu?" sorusuna yanıt olarak, "Eşlerden birinin zina etmesi nikâhlarına zarar vermez" ifadeleri yer almış, konu gündemin tepesine oturmuştu. Konuya açıklık getiren Diyanet, haberlerin çarpıtma olduğunu vurgulayarak "Bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır" açıklamasında bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Birtakım medya mecralarında 2015 yılında basılan bir kitapta geçen ifadeler bağlamından koparılarak ve çarpıtılarak Diyanet İşleri Başkanlığımızla ilgili insaftan, vicdandan, gerçeklikten yoksun paylaşımlar yapıldığı görülmektedir. Din İşleri Yüksek Kurulu vatandaşlarımız tarafından sorulan sorulara İslam'ın temel kaynakları doğrultusunda cevaplar veren yetkin bir kuruluştur'' denildi. "METİNLER ÜZERİNDEN YORUM YAPMAK BÜYÜK BİR CEHALETTİR'' Fetva konusunda İslam hukukunda köklü bir gelenek ve güçlü bir usulün olduğuna dikkat çekilen açıklamanın devamı şu ifadelere yer verildi: ''Nasıl fetva verileceği ve fetvanın sonuçlarının nasıl uygulanacağı bu metodolojiye göre belirlenmektedir. Tüm bunları göz ardı ederek fıkhi metinler ve hükümler üzerine yorum yapmak, yanlış anlaşılmalara ve vahim sonuçlara yol açacak büyük bir cehalettir. ''ZİNA BÜYÜK BİR GÜNAHTIR'' Bir kez daha ifade edelim ki zina Allah'ın açıkça haram kıldığı çirkin bir fiil ve büyük bir günahtır. Bu menfur davranışın aile çevrelerine taşınması, aynı zamanda korkunç bir ahlaki yozlaşma ve toplumsal felakettir. Her mümin tarafından bilinen bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır."
kocaelihaberi

Diyanet'in Fetvalar kitabında "Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu?" sorusuna yanıt olarak, "Eşlerden birinin zina etmesi nikâhlarına zarar vermez" ifadeleri yer almış, konu gündemin tepesine oturmuştu. Konuya açıklık getiren Diyanet, haberlerin çarpıtma olduğunu vurgulayarak "Bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır" açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Birtakım medya mecralarında 2015 yılında basılan bir kitapta geçen ifadeler bağlamından koparılarak ve çarpıtılarak Diyanet İşleri Başkanlığımızla ilgili insaftan, vicdandan, gerçeklikten yoksun paylaşımlar yapıldığı görülmektedir. Din İşleri Yüksek Kurulu vatandaşlarımız tarafından sorulan sorulara İslam'ın temel kaynakları doğrultusunda cevaplar veren yetkin bir kuruluştur'' denildi.

"METİNLER ÜZERİNDEN YORUM YAPMAK BÜYÜK BİR CEHALETTİR''

Fetva konusunda İslam hukukunda köklü bir gelenek ve güçlü bir usulün olduğuna dikkat çekilen açıklamanın devamı şu ifadelere yer verildi: ''Nasıl fetva verileceği ve fetvanın sonuçlarının nasıl uygulanacağı bu metodolojiye göre belirlenmektedir. Tüm bunları göz ardı ederek fıkhi metinler ve hükümler üzerine yorum yapmak, yanlış anlaşılmalara ve vahim sonuçlara yol açacak büyük bir cehalettir.

''ZİNA BÜYÜK BİR GÜNAHTIR''

Bir kez daha ifade edelim ki zina Allah'ın açıkça haram kıldığı çirkin bir fiil ve büyük bir günahtır. Bu menfur davranışın aile çevrelerine taşınması, aynı zamanda korkunç bir ahlaki yozlaşma ve toplumsal felakettir. Her mümin tarafından bilinen bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.