TARHAN O İŞÇİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Siyaset 10.10.2021 - 10:40, Güncelleme: 10.10.2021 - 10:40
 

TARHAN O İŞÇİNİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

KOCAELİ HABERİ
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, geçtiğimiz günlerde İGSAŞ’da yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden Ali Ekber Demirtaş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.  Tarhan, Demirtaş’ın ailesinin kaza ile ilgili iddialarını değerlendirdi. “Avrupa Birliği'nin resmi istatistik ofisi Eurostat ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verilerine göre ülkemiz ne yazık ki iş kazalarında en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler sıralamasında birinci sırada geliyor. Türkiye’de günde 4,2 işçinin hayatını kaybettiğini istatistikler ortaya koyuyor. Bu kazaların önlemesi mümkünken işverenin gerekli tedbirleri almaması ve eğitimleri vermemesi, işçinin de gerekli dikkat ve özeni gösterememesi gibi pek çok nedenle kazaların önüne geçilemiyor. Daha da ötesi iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasını maliyetli gören işverenler aslında bu tedbirlerin özündeki gerçeği kaçırıyor. Bir insanın hayatı ve sağlığı rakamlarla ölçülemeyecek kadar önemli ve değerlidir. İGSAŞ’da yaşanan bu kazada 42 yaşında gencecik bir insan, 4 çocuk babası Ali Ekber Demirtaş hayatını kaybetti. Geride kalanların üzüntüsünde yanlarında olmak istedik. Demirtaş ailesi olayda İGSAŞ’ın ihmali olduğunu söylüyorlar. Bu konuda savcılık soruşturması sürüyor.” dedi  “İş sağlığı ve güvenliği için önleyici denetimler yapılmalı” Tarhan İGSAŞ çalışanlarından aldığı bilgiyi de paylaştı. Tarhan, “Ne yazık ki firma mesaj atarak burada gaz nedeniyle bir çalışanın hayatını kaybettiğini diğerinin de gaza maruz kaldığını ve ayakta tedavi olduğunu itiraf etmiş oldu. Gerekli tedbirler alınmadığı için Ali Ekber ne yazık ki hayatını kaybetti. Burada yaşananların tüm yönleriyle değerlendirilmesi gerekiyor. İşçi sağlığı ve hayatını koruyacak gereken tedbir alınmış mıydı? Bunun için durumun ve sorumluların mutlaka tespit edilmesi gerekiyor. Ayrıca sadece olaylar olduktan sonra değil, can kayıplarının da önüne geçebilmek için işyerlerinin de düzenli denetimlere tabi tutulması şart.” diyerek konunun yargıya intikal ettiğini ve soruşturma sonucunun beklendiğini ifade etti. Tarhan, Demirtaş ailesinin acısını paylaştığını ve konunun takipçisi olacağını da belirtti.
KOCAELİ HABERİ

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, geçtiğimiz günlerde İGSAŞ’da yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden Ali Ekber Demirtaş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

Tarhan, Demirtaş’ın ailesinin kaza ile ilgili iddialarını değerlendirdi. “Avrupa Birliği'nin resmi istatistik ofisi Eurostat ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun verilerine göre ülkemiz ne yazık ki iş kazalarında en fazla insanın hayatını kaybettiği ülkeler sıralamasında birinci sırada geliyor. Türkiye’de günde 4,2 işçinin hayatını kaybettiğini istatistikler ortaya koyuyor. Bu kazaların önlemesi mümkünken işverenin gerekli tedbirleri almaması ve eğitimleri vermemesi, işçinin de gerekli dikkat ve özeni gösterememesi gibi pek çok nedenle kazaların önüne geçilemiyor. Daha da ötesi iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasını maliyetli gören işverenler aslında bu tedbirlerin özündeki gerçeği kaçırıyor. Bir insanın hayatı ve sağlığı rakamlarla ölçülemeyecek kadar önemli ve değerlidir. İGSAŞ’da yaşanan bu kazada 42 yaşında gencecik bir insan, 4 çocuk babası Ali Ekber Demirtaş hayatını kaybetti. Geride kalanların üzüntüsünde yanlarında olmak istedik. Demirtaş ailesi olayda İGSAŞ’ın ihmali olduğunu söylüyorlar. Bu konuda savcılık soruşturması sürüyor.” dedi 

“İş sağlığı ve güvenliği için önleyici denetimler yapılmalı”

Tarhan İGSAŞ çalışanlarından aldığı bilgiyi de paylaştı. Tarhan, “Ne yazık ki firma mesaj atarak burada gaz nedeniyle bir çalışanın hayatını kaybettiğini diğerinin de gaza maruz kaldığını ve ayakta tedavi olduğunu itiraf etmiş oldu. Gerekli tedbirler alınmadığı için Ali Ekber ne yazık ki hayatını kaybetti. Burada yaşananların tüm yönleriyle değerlendirilmesi gerekiyor. İşçi sağlığı ve hayatını koruyacak gereken tedbir alınmış mıydı? Bunun için durumun ve sorumluların mutlaka tespit edilmesi gerekiyor. Ayrıca sadece olaylar olduktan sonra değil, can kayıplarının da önüne geçebilmek için işyerlerinin de düzenli denetimlere tabi tutulması şart.” diyerek konunun yargıya intikal ettiğini ve soruşturma sonucunun beklendiğini ifade etti. Tarhan, Demirtaş ailesinin acısını paylaştığını ve konunun takipçisi olacağını da belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.