Onlar ünlülerin sosyal medyada gösteriş yapmasını yasakladılar

Güncel 29.11.2021 - 08:48, Güncelleme: 29.11.2021 - 08:48
 

Onlar ünlülerin sosyal medyada gösteriş yapmasını yasakladılar

kocaelihaberi
Çin ülkedeki ünlülerin sosyal medya üzerinden zengin yaşam tarzları ve servetleriyle gösteriş yapmalarını yasakladı. Çin Siber Dünya İdaresi'nden yapılan açıklamada ünlülere ve hayran kulüplerine ait hesapların kamu düzeni ve edep kurallarına uyması gerektiği belirtildi. Açıklamada bu hesapların temel sosyalist değerlere bağlı, sağlıklı bir yaşama özendiren paylaşımlar yapması istendi. Bu karar Çin Komünist Partisi'nin ülkedeki eğlence sektörüne yaptığı baskınların yanı sıra yetkililerin ünlülerin karıştığı skandalları ve hayran gruplarının sosyal düzeni bozmasını eleştirmesinin ardından geldi. Ayrıca ünlülerin dedikodu, yanlış ya da özel bilgileri yayması, hayran gruplarının birbirlerine saldırmasını teşvik etmesi de yasaklandı. Yine ünlülerin hayranları yasa dışı bağışlara ve rasyonel olmayan yatırımlara yönledirmeleri de engellendi. Kararla aynı gün Çin Performans Sanatçıları Birliği 88 sanatçının internet üzerinden canlı yayın yapmasını yasakladı. Yasaklananlar arasında hakkında cinsel saldırı suçlaması bulunan Çin asıllı Kanadalı popstar Kris Wu da yer alıyor. Birlikten yapılan açıklamada kara listenin sektördeki öz disiplini artırmak, yasa dışı ve ahlaki olmayan sanatçıları engellemek için hazırlandığı vurgulandı. Yeni kuralların uygulanması için Çinli sosyal medya platformları "ünlülerin ve hayran gruplarının şüpheli yasa dışı aktivitelerini" izlemek ve rapor etmek zorunda olacak. Çin'de Twitter, Facebook ve YouTube gibi sosyal medya uygulamalarına erişim yasaklı durumda. Çinli kullanıcılar bunun yerine Weibo, Renren ve Youku gibi yerel platformları kullanıyor.
kocaelihaberi

Çin ülkedeki ünlülerin sosyal medya üzerinden zengin yaşam tarzları ve servetleriyle gösteriş yapmalarını yasakladı.

Çin Siber Dünya İdaresi'nden yapılan açıklamada ünlülere ve hayran kulüplerine ait hesapların kamu düzeni ve edep kurallarına uyması gerektiği belirtildi. Açıklamada bu hesapların temel sosyalist değerlere bağlı, sağlıklı bir yaşama özendiren paylaşımlar yapması istendi.

Bu karar Çin Komünist Partisi'nin ülkedeki eğlence sektörüne yaptığı baskınların yanı sıra yetkililerin ünlülerin karıştığı skandalları ve hayran gruplarının sosyal düzeni bozmasını eleştirmesinin ardından geldi.

Ayrıca ünlülerin dedikodu, yanlış ya da özel bilgileri yayması, hayran gruplarının birbirlerine saldırmasını teşvik etmesi de yasaklandı. Yine ünlülerin hayranları yasa dışı bağışlara ve rasyonel olmayan yatırımlara yönledirmeleri de engellendi.

Kararla aynı gün Çin Performans Sanatçıları Birliği 88 sanatçının internet üzerinden canlı yayın yapmasını yasakladı. Yasaklananlar arasında hakkında cinsel saldırı suçlaması bulunan Çin asıllı Kanadalı popstar Kris Wu da yer alıyor.

Birlikten yapılan açıklamada kara listenin sektördeki öz disiplini artırmak, yasa dışı ve ahlaki olmayan sanatçıları engellemek için hazırlandığı vurgulandı. Yeni kuralların uygulanması için Çinli sosyal medya platformları "ünlülerin ve hayran gruplarının şüpheli yasa dışı aktivitelerini" izlemek ve rapor etmek zorunda olacak.

Çin'de Twitter, Facebook ve YouTube gibi sosyal medya uygulamalarına erişim yasaklı durumda. Çinli kullanıcılar bunun yerine Weibo, Renren ve Youku gibi yerel platformları kullanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.