Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz faizdeki dış güçleri açıkladı

Ekonomi 05.12.2021 - 14:47, Güncelleme: 05.12.2021 - 14:47
 

Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz faizdeki dış güçleri açıkladı

kocaelihaberi
Merkez Bankası’nın eski başkanı Durmuş Yılmaz, TL'nin değer kaybına ilişkin dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Merkez Bankası eski başkanı ve İYİ Partili Milletvekili Durmuş Yılmaz, dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Yılmaz, AKP’nin faizde dış güçler olarak sık sık gündeme getirdiği gücü de tweetinde anlattı. Durmuş Yılmaz’a göre, Merkez Bankası’nın faiz indirimi en çok Türkiye’deki bankaların haksız karına neden oluyor. Yılmaz’ın iddiasına göre, Bankalar Merkez Bankası’ndan düşük faizden aldıkları TL’sini yüksek faizden devlete uzun vadeli borç veriyor, ya da kredi olarak kullandırdıkları kişiler döviz alıyor, TL değer kaybediyor. Yılmaz paylaşımında, “Siyah MB’nın politika faizi, mavi bu faizden bankaların MB’dan aldığı borç miktarı. Bankalar düşük faizden aldıkları TL’sini yüksek faizden devlete uzun vadeli borç veriyor, ya da kredi olarak kullandırdıkları kişiler döviz alıyor, TL değer kaybediyor. Dış güç mü dediniz, geçiniz.” İfadelerini kullandı.
kocaelihaberi

Merkez Bankası’nın eski başkanı Durmuş Yılmaz, TL'nin değer kaybına ilişkin dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Merkez Bankası eski başkanı ve İYİ Partili Milletvekili Durmuş Yılmaz, dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Yılmaz, AKP’nin faizde dış güçler olarak sık sık gündeme getirdiği gücü de tweetinde anlattı.

Durmuş Yılmaz’a göre, Merkez Bankası’nın faiz indirimi en çok Türkiye’deki bankaların haksız karına neden oluyor. Yılmaz’ın iddiasına göre, Bankalar Merkez Bankası’ndan düşük faizden aldıkları TL’sini yüksek faizden devlete uzun vadeli borç veriyor, ya da kredi olarak kullandırdıkları kişiler döviz alıyor, TL değer kaybediyor.

Yılmaz paylaşımında, “Siyah MB’nın politika faizi, mavi bu faizden bankaların MB’dan aldığı borç miktarı. Bankalar düşük faizden aldıkları TL’sini yüksek faizden devlete uzun vadeli borç veriyor, ya da kredi olarak kullandırdıkları kişiler döviz alıyor, TL değer kaybediyor. Dış güç mü dediniz, geçiniz.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.