KOCAELİ İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTI

Röpotajlar 27.10.2021 - 01:43, Güncelleme: 27.10.2021 - 01:43
 

KOCAELİ İÇİN ÖNEMLİ TOPLANTI

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli'de Okulların Sorunları Masaya Yatırıldı, İstişareler Yapıldı "Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında okullarımızda alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları Dursun Balaban, Abdul Rauf Ulusoy, Aslan Avşarbey, Yusuf Cıbır, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, İl Göç İdaresi Müdür V. Mehmet Erkoç, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, daire müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile Okul Aile Birliği Başkanları katıldı. Dünyada mükemmel bir eğitim sisteminin olmadığını belirten Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında eğitim ile ilgili şu ifadelere yer verdi; "ulusların onurlu, haysiyetli, hür ve bağımsız yaşayabilmesinin ön koşuludur. Dolayısıyla eğitim herhangi bir alan olmayıp, aslında stratejik bir alandır. Bu nedenle dünya her zaman eğitim sistemlerini tartışıyor, çocuk ve gençlerini hayata nasıl hazırlayabileceğinin hazırlıklarını ve görüşmelerini yürütüyor. Bugüne kadar dünyada mükemmel bir eğitim sistemi de bulunmuş değildir. Çünkü dünya var olduğundan buyana bilgi hiçbir zaman bu kadar çabuk üretilmemiş, yayılmamış ve çabuk eskimemiştir. Böylesine dinamik değişim ve dönüşümün hızlı olduğu, vatandaş ve devlet ilişkilerinin yeniden tanımlandığı bu dünyada artık dün, bugün ve an her zaman değişiyor.  Dolayısıyla çocuklarımızı bugüne göre değil, yarına göre yetiştirmek, hür ve bağımsız, müreffeh yaşamamızın temel koşuludur. " . 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” diyen Vali Yavuz, toplantıya katılan, görüş ve önerileriyle katkı sağlayan herkese teşekkür etti    
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli'de Okulların Sorunları Masaya Yatırıldı, İstişareler Yapıldı

"Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesi" kapsamında okullarımızda alınması gereken tedbirlerin değerlendirildiği 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları Dursun Balaban, Abdul Rauf Ulusoy, Aslan Avşarbey, Yusuf Cıbır, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, İl Göç İdaresi Müdür V. Mehmet Erkoç, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, daire müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Dünyada mükemmel bir eğitim sisteminin olmadığını belirten Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında eğitim ile ilgili şu ifadelere yer verdi;
"ulusların onurlu, haysiyetli, hür ve bağımsız yaşayabilmesinin ön koşuludur. Dolayısıyla eğitim herhangi bir alan olmayıp, aslında stratejik bir alandır. Bu nedenle dünya her zaman eğitim sistemlerini tartışıyor, çocuk ve gençlerini hayata nasıl hazırlayabileceğinin hazırlıklarını ve görüşmelerini yürütüyor. Bugüne kadar dünyada mükemmel bir eğitim sistemi de bulunmuş değildir. Çünkü dünya var olduğundan buyana bilgi hiçbir zaman bu kadar çabuk üretilmemiş, yayılmamış ve çabuk eskimemiştir. Böylesine dinamik değişim ve dönüşümün hızlı olduğu, vatandaş ve devlet ilişkilerinin yeniden tanımlandığı bu dünyada artık dün, bugün ve an her zaman değişiyor.  Dolayısıyla çocuklarımızı bugüne göre değil, yarına göre yetiştirmek, hür ve bağımsız, müreffeh yaşamamızın temel koşuludur. "

. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” diyen Vali Yavuz, toplantıya katılan, görüş ve önerileriyle katkı sağlayan herkese teşekkür etti

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.