İşte Milyonlarca esnaf, çiftçinin beklediği vergi paketinin ayrıntıları

Ekonomi 14.10.2021 - 06:18, Güncelleme: 14.10.2021 - 06:18
 

İşte Milyonlarca esnaf, çiftçinin beklediği vergi paketinin ayrıntıları

kocaelihaberi
Yıllık cirosu 240 bin liranın altındakiler gelir vergisinden muaf olurken, çiftçiye verilen destekten vergi kesilmeyecek, internet tabanlı yayıncılık ve ticaret yapanların geliri vergiye bağlanacak. AK Parti tarafından hazırlanan 65 maddelik yeni vergi paketinin görüşmeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam ediyor. 900 BİN ESNAF, GELİR VERGİSİNDEN MUAF OLACAK Kanun teklifiyle küçük esnafa vergi muafiyeti getiriliyor. Buna göre, yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan mükellefler gelir vergisinden muaf olacak. Bu durumda 900 bine yakın esnaf bulunuyor. ÇİFTÇİYE EK ÖDEME YAPILACAK Çiftçiler, beyanname vermeden kaynaktan kesinti yapılarak vergilerini ödeyecekler. Teklife yeni eklenen maddeye göre çiftçilere ilave ödeme yapılacak. Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler, faiziyle birlikte iade edilecek. İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANANLARA KOLAYLIK Teklif, internetten para kazananlara da vergi ödeme kolaylığı getiriyor. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden aldıkları reklamların vergisini ödemek için bankada hesap açacak.
kocaelihaberi

Yıllık cirosu 240 bin liranın altındakiler gelir vergisinden muaf olurken, çiftçiye verilen destekten vergi kesilmeyecek, internet tabanlı yayıncılık ve ticaret yapanların geliri vergiye bağlanacak. AK Parti tarafından hazırlanan 65 maddelik yeni vergi paketinin görüşmeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam ediyor.

900 BİN ESNAF, GELİR VERGİSİNDEN MUAF OLACAK
Kanun teklifiyle küçük esnafa vergi muafiyeti getiriliyor. Buna göre, yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan mükellefler gelir vergisinden muaf olacak. Bu durumda 900 bine yakın esnaf bulunuyor.

ÇİFTÇİYE EK ÖDEME YAPILACAK
Çiftçiler, beyanname vermeden kaynaktan kesinti yapılarak vergilerini ödeyecekler. Teklife yeni eklenen maddeye göre çiftçilere ilave ödeme yapılacak. Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler, faiziyle birlikte iade edilecek.

İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANANLARA KOLAYLIK
Teklif, internetten para kazananlara da vergi ödeme kolaylığı getiriyor. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden aldıkları reklamların vergisini ödemek için bankada hesap açacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.