ERDOĞAN'IN ÖĞÜTEMEDİĞİ İKİ LİDER

Siyaset 23.05.2023 - 18:07, Güncelleme: 23.05.2023 - 18:07
 

ERDOĞAN'IN ÖĞÜTEMEDİĞİ İKİ LİDER

KOCAELİ HABERİ
Fatih Altaylı: Erdoğan “Lider yiyici” rolünü bir kez daha oynadı, şimdilik buna dayanan iki lider var Gazeteci Fatih Altaylı, Sinan Oğan'ın ikinci turda cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasıyla ilgili, "Erdoğan, büyüleyici gücünü sağ siyasetteki tüm olası liderleri yok etmek için kullandı ve başardı. Şimdilik buna dayanan iki lider var; biri hiç kuşkusuz Meral Akşener diğeri ise Ümit Özdağ" değerlendirmesini yaptı.  Habertürk'ten ayrılarak yazılarını bağımsız olarak sürdüren Altaylı, kendi internet sitesinde yayımladığı yazıda, cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda yeterli oy oranı alamayarak elenen ve ikinci turda Erdoğan'a karşı desteğini açıklayan Oğan'la ilgili, arkadaşına gönderdiği mesajı hatırlatarak, “Bu cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde gördüm ki, siyasette kimsenin önceliği bu ülke ve bu millet değil. Özellikle de milliyetçilikten geçinenlerin” ifadelerini kullandı.  Altaylı, yazısının ilgili bölümünde, şöyle dedi: "Ve kural değişmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağ siyasetteki “Lider yiyici” rolünü bir kez daha oynadı. DYP lideri Mehmet Ağar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın lider öğütme makinasına girdi. Ardından Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, Erdoğan’ın betonuna mıcır oldu. Ardından Süleyman Soylu ona katıldı. Sağın potansiyel liderlerinden görülen Metih Feyzioğlu ucuza kapatıldı. Siyasal İslamcı genç aydınların lider adayı Ahmet Davutoğlu parti içinde sürklase edilip bir kenara atıldı. Olası tüm rakip liderler sırayla öğütüldü, yok edildi. Erdoğan, büyüleyici gücünü sağ siyasetteki tüm olası liderleri yok etmek için kullandı ve başardı. Şimdilik buna dayanan iki lider var. Biri hiç kuşkusuz Meral Akşener diğeri ise Ümit Özdağ. Erdoğan’ın siyasi gücüne ve bu gücü kullanış biçimine şapka çıkarmak şart. Hiç kimse bu kadar fazla lideri ya da lider adayını bu kadar kolaylıkla öğütmeyi başaramamıştı. Bu listeye son eklenen Oğan oldu. Ama ben yine de Devlet Bahçeli’yi bu listeye yazamam. Çünkü orada kimin kimi öğüttüğü konusu biraz farklı."   Yazının tamamı için tıklayın 
KOCAELİ HABERİ

Fatih Altaylı: Erdoğan “Lider yiyici” rolünü bir kez daha oynadı, şimdilik buna dayanan iki lider var

Gazeteci Fatih Altaylı, Sinan Oğan'ın ikinci turda cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasıyla ilgili, "Erdoğan, büyüleyici gücünü sağ siyasetteki tüm olası liderleri yok etmek için kullandı ve başardı. Şimdilik buna dayanan iki lider var; biri hiç kuşkusuz Meral Akşener diğeri ise Ümit Özdağ" değerlendirmesini yaptı. 

Habertürk'ten ayrılarak yazılarını bağımsız olarak sürdüren Altaylı, kendi internet sitesinde yayımladığı yazıda, cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda yeterli oy oranı alamayarak elenen ve ikinci turda Erdoğan'a karşı desteğini açıklayan Oğan'la ilgili, arkadaşına gönderdiği mesajı hatırlatarak, “Bu cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde gördüm ki, siyasette kimsenin önceliği bu ülke ve bu millet değil. Özellikle de milliyetçilikten geçinenlerin” ifadelerini kullandı. 

Altaylı, yazısının ilgili bölümünde, şöyle dedi:

"Ve kural değişmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağ siyasetteki “Lider yiyici” rolünü bir kez daha oynadı. DYP lideri Mehmet Ağar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın lider öğütme makinasına girdi. Ardından Has Parti lideri Numan Kurtulmuş, Erdoğan’ın betonuna mıcır oldu. Ardından Süleyman Soylu ona katıldı. Sağın potansiyel liderlerinden görülen Metih Feyzioğlu ucuza kapatıldı. Siyasal İslamcı genç aydınların lider adayı Ahmet Davutoğlu parti içinde sürklase edilip bir kenara atıldı. Olası tüm rakip liderler sırayla öğütüldü, yok edildi. Erdoğan, büyüleyici gücünü sağ siyasetteki tüm olası liderleri yok etmek için kullandı ve başardı. Şimdilik buna dayanan iki lider var. Biri hiç kuşkusuz Meral Akşener diğeri ise Ümit Özdağ. Erdoğan’ın siyasi gücüne ve bu gücü kullanış biçimine şapka çıkarmak şart. Hiç kimse bu kadar fazla lideri ya da lider adayını bu kadar kolaylıkla öğütmeyi başaramamıştı. Bu listeye son eklenen Oğan oldu. Ama ben yine de Devlet Bahçeli’yi bu listeye yazamam. Çünkü orada kimin kimi öğüttüğü konusu biraz farklı."  

Yazının tamamı için tıklayın 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.