İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN BAHSETTİĞİ CAMBRİDGE ANALYTİCA

Siyaset 02.05.2023 - 10:11, Güncelleme: 02.05.2023 - 10:11
 

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN BAHSETTİĞİ CAMBRİDGE ANALYTİCA

KOCAELİ HABERİ
Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanı Fahretttin Altun ve ekibinin ismini zikrederek yaptığı paylaşımında "Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!" ifadelerini kullanmıştı Peki Cambridge Analytica nedir? İşte bu sorunun cevabı: CAMBRIDGE ANALYTICA SKANDALI 50 milyon Facebook kullanıcısına ait verilerin usulsüz kullanıldığının 2018 yılında ortaya çıkması üzerine Londra merkezli Cambridge Analytica şirketi, dünyanın takip ettiği bir skandalın öznesi haline geldi. The Observer, New York Times gibi uluslararası medya kuruluşlarında yer alan haberlerin ardından iş dünyası ve siyasi partilere veri analizi sunan şirketin usulsüz kullandığı kişisel bilgilerle seçmen davranışlarını etkilediği tespit edildi. Şirketin usulsüz olarak müdahele ettiği seçimler arasında Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak sandıktan çıktığı seçim, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması (Brexit) süreci gösterildi. The Observer'ın o dönemki haberinde 2014 yılında, 50 milyon Facebook kullanıcı profilinin İngiltere merkezli Global Science Research şirketi tarafından bir kişilik testi ile elde edildiği yazıldı. Cambridge Analytica, usulsüzlük iddialarını başta reddetti ancak Facebook'un kurucusu ve yöneticisi Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izinsiz paylaşılmasıyla ilgili süreç içinde ABD Kongresi'nde ifade verdi ve özür diledi. Facebook'a ayrıca 5 milyar dolar ceza kesildi. Cambridge Analytica da daha sonra kapatıldı.
KOCAELİ HABERİ

Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanı Fahretttin Altun ve ekibinin ismini zikrederek yaptığı paylaşımında "Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!" ifadelerini kullanmıştı

Peki Cambridge Analytica nedir? İşte bu sorunun cevabı:

CAMBRIDGE ANALYTICA SKANDALI

50 milyon Facebook kullanıcısına ait verilerin usulsüz kullanıldığının 2018 yılında ortaya çıkması üzerine Londra merkezli Cambridge Analytica şirketi, dünyanın takip ettiği bir skandalın öznesi haline geldi.

The Observer, New York Times gibi uluslararası medya kuruluşlarında yer alan haberlerin ardından iş dünyası ve siyasi partilere veri analizi sunan şirketin usulsüz kullandığı kişisel bilgilerle seçmen davranışlarını etkilediği tespit edildi.

Şirketin usulsüz olarak müdahele ettiği seçimler arasında Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak sandıktan çıktığı seçim, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması (Brexit) süreci gösterildi.

The Observer'ın o dönemki haberinde 2014 yılında, 50 milyon Facebook kullanıcı profilinin İngiltere merkezli Global Science Research şirketi tarafından bir kişilik testi ile elde edildiği yazıldı.

Cambridge Analytica, usulsüzlük iddialarını başta reddetti ancak Facebook'un kurucusu ve yöneticisi Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izinsiz paylaşılmasıyla ilgili süreç içinde ABD Kongresi'nde ifade verdi ve özür diledi. Facebook'a ayrıca 5 milyar dolar ceza kesildi.

Cambridge Analytica da daha sonra kapatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.