CHP KOCAELİ ADAY BİTMEZ: ''5 TAMAM 6'YI HEDEFLEDİK''

Siyaset 01.05.2023 - 09:50, Güncelleme: 01.05.2023 - 09:50
 

CHP KOCAELİ ADAY BİTMEZ: ''5 TAMAM 6'YI HEDEFLEDİK''

KOCAELİ HABER,
Bugün "İŞTE KOCAELİ'NİN YENİ MİLLETVEKİLLERİ" manşeti ile yayınladığımız siyaset haberinde şu ifadeler yer almıştı; 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde 14 Milletvekili çıkaracak olan Kocaeli'den, milletvekili olarak Ankara'ya gidecek isimler için çok sayıda tahminler yapılıyor. Ak Parti kurmayları "8 milletvekilliği tamam 9.uncu için çalışıyoruz" ve CHP'lilerde "5 tamam 6'ıncıyı zorluyoruz" iddialarını yüksek tondan seslendirirken, diğer partilerde aynı seviyeden uçmaya gayret ediyorlar.. Siyaset kulisleri ve kamuoyundan edindiğimiz bilgiler ve öngörüler ışığında ise bu aşamada, Ak Parti 6, CHP 3, İYİ Parti 1, MHP 1 ve Yeşil Sol Parti 1 olmak üzere 12 ismin Ankara'ya vekil olarak gitmesine kesin gözü ile bakılırken, kalan iki milletvekilliğinin ise ortada olduğu görülüyor.. Bu iki milletvekilliğinin hangi partiye veya partilere gideceğinin ise partilerin, genel başkanların ve adayların son aşamaya kadar sergileyeceği performansa bağlı olduğu ve bu seçimde Yeşil Sol Partinin Kocaeli'de sürpriz yapabileceği dile getiriliyor.. CHP KOCAELİ ADAY BİTMEZ: ''5 TAMAM 6'YI HEDEFLEDİK'' Yukardaki haberimiz üzerine bizi arayan CHP Kocaeli 3.üncü sıra milletvekili adayı Hasan Bitmez "Boşta bıraktığınız o iki vekillik de CHP'nin olacak. Bizim gerek sahada insanlarımızdan edindiğimiz izlenimimize ve gerekse de yaptırdığımız araştırmalara göre CHP Kocaeli'de şu an için 5 milletvekili çıkarıyor, 6'ıncı milletvekilliğine ise en yakın partiyiz. Saadet partisinin geçtiğimiz seçimlerde almıiş olduğu 84 bin oy vardı. Bu belediye meclisi üyeliklerinde alınan oylarla da tespitlidir. 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bu oyların hemen hemen hepsinin Kemal Kılıçdaroğlu'na verileceğinden hiç bir kuşkumuz kalmadı. Milletvekilliği seçimlerinde de çok az bir fire ile bu oylar CHP'ye verilecektir. Öte yandan gerek 5'inci sıra adayımız Serap Çakır'ın şahsından kaynaklı Gebze'de ki yüksek oy potansiyeli, gerek Millet İttifakı ortaklarımız Gelecek Parti, DEVA  Parti ve Demokrat Partinin oyları ve gerekse de 2018 seçimlerinde, Kocaeli'de CHP'den HDP'ye giden ödünç oyların geri dönüşü gerçekleştiğinde, CHP'nin Kocaeli'de çok rahat bir şekilde 6 milletvekili çıkaracağını hep birlikte göreceğiz inşallah" dedi..     
KOCAELİ HABER,

Bugün "İŞTE KOCAELİ'NİN YENİ MİLLETVEKİLLERİ" manşeti ile yayınladığımız siyaset haberinde şu ifadeler yer almıştı;

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde 14 Milletvekili çıkaracak olan Kocaeli'den, milletvekili olarak Ankara'ya gidecek isimler için çok sayıda tahminler yapılıyor.

Ak Parti kurmayları "8 milletvekilliği tamam 9.uncu için çalışıyoruz" ve CHP'lilerde "5 tamam 6'ıncıyı zorluyoruz" iddialarını yüksek tondan seslendirirken, diğer partilerde aynı seviyeden uçmaya gayret ediyorlar..

Siyaset kulisleri ve kamuoyundan edindiğimiz bilgiler ve öngörüler ışığında ise bu aşamada, Ak Parti 6, CHP 3, İYİ Parti 1, MHP 1 ve Yeşil Sol Parti 1 olmak üzere 12 ismin Ankara'ya vekil olarak gitmesine kesin gözü ile bakılırken, kalan iki milletvekilliğinin ise ortada olduğu görülüyor..

Bu iki milletvekilliğinin hangi partiye veya partilere gideceğinin ise partilerin, genel başkanların ve adayların son aşamaya kadar sergileyeceği performansa bağlı olduğu ve bu seçimde Yeşil Sol Partinin Kocaeli'de sürpriz yapabileceği dile getiriliyor..

CHP KOCAELİ ADAY BİTMEZ: ''5 TAMAM 6'YI HEDEFLEDİK''

Yukardaki haberimiz üzerine bizi arayan CHP Kocaeli 3.üncü sıra milletvekili adayı Hasan Bitmez "Boşta bıraktığınız o iki vekillik de CHP'nin olacak. Bizim gerek sahada insanlarımızdan edindiğimiz izlenimimize ve gerekse de yaptırdığımız araştırmalara göre CHP Kocaeli'de şu an için 5 milletvekili çıkarıyor, 6'ıncı milletvekilliğine ise en yakın partiyiz. Saadet partisinin geçtiğimiz seçimlerde almıiş olduğu 84 bin oy vardı. Bu belediye meclisi üyeliklerinde alınan oylarla da tespitlidir. 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, bu oyların hemen hemen hepsinin Kemal Kılıçdaroğlu'na verileceğinden hiç bir kuşkumuz kalmadı. Milletvekilliği seçimlerinde de çok az bir fire ile bu oylar CHP'ye verilecektir. Öte yandan gerek 5'inci sıra adayımız Serap Çakır'ın şahsından kaynaklı Gebze'de ki yüksek oy potansiyeli, gerek Millet İttifakı ortaklarımız Gelecek Parti, DEVA  Parti ve Demokrat Partinin oyları ve gerekse de 2018 seçimlerinde, Kocaeli'de CHP'den HDP'ye giden ödünç oyların geri dönüşü gerçekleştiğinde, CHP'nin Kocaeli'de çok rahat bir şekilde 6 milletvekili çıkaracağını hep birlikte göreceğiz inşallah" dedi..     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.