İMAMOĞLU İKİYE KATLADI

Güncel 25.11.2021 - 21:09, Güncelleme: 25.11.2021 - 21:09
 

İMAMOĞLU İKİYE KATLADI

kocaelihaberi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2022 Yılı İstanbul Büyükşehir Belediye Bütçesi”ni, İBB Meclisi oturumunda sundu. İmamoğlu, sunum öncesinde, CHP, İYİ Parti, AK Parti ve MHP gruplarını ziyaret etti. Harbiye’deki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını, başkanlık koltuğunda yapan İmamoğlu, sonrasında 2022 yılı İstanbul Büyükşehir Belediye Bütçesi’ni sunmak üzere Meclis kürsüsüne geldi. İMAMOĞLU, ‘2022 BÜTÇESİNİ’ AÇIKLADI: 2021 YATIRIM BÜTÇEMİZİ İKİYE KATLIYORUZ İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘2022 Yılı İstanbul Büyükşehir Belediye Bütçesi’ni açıkladı. “2022’de toplam bütçe gelirlerimizi 35 milyar 650 milyon lira, bütçe giderlerimizi ise, 43 milyar 650 milyon lira olarak planladık” bilgilerini paylaşan İmamoğlu, “Bütçemizin yüzde 42’sini yatırımlara ayırıyoruz. Bir başka ifadeyle; 2021 yatırım bütçemizi, tam olarak ikiye katlıyoruz” dedi. Türkiye’de, yerel yönetimlerin toplam yatırımlarının yaklaşık 4’te 1’ini, tek başına İBB olarak kendilerinin yapacağını vurgulayan İmamoğlu, yaşanan ekonomik krizi, “Toplam dış kredi borcumuz, 2 milyar 544 milyon Euro’dur ve bunun yaklaşık 2 milyar Euro’su bizden önceki dönemden devralınmıştır. 23 Haziran 2019’da 6,6 TL olan Euro, bugün itibariyle 14,52 TL’ye çıkmıştır. 2,5 yılda kötü ekonomi yönetiminin, kur farklarından İstanbullunun sırtına yüklediği ek fatura ne yazık ki, 20 milyar 150 milyon liraya ulaşmıştır. Bu rakam, bizim İBB olarak 1 yılda yapacağımız toplam yatırımlardan bile fazladır” sözleriyle dile getirdi. “Benim en önemli ve birincil projem, bu şehrin çocuklara yatırımdır” diyen İmamoğlu, “Bu şehrin geçlerine, çocuklarına, annelerine ve kimsesizlerine umut olmaya en güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Siyasi amaçlara değil, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmeye davet ediyorum. Buradan bir kez daha ilan ederim ki; önümüze ne denli engel çıkarılsa çıkarılsın, her doğan gün karşımıza devlet ciddiyetine uymayan ne denli tuhaf icat çıkarılırsa çıkarılsın; yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Daha büyük bir azimle, 16 milyon için çalışmaya devam edeceğiz. Kimsenin morali bozulmasın. Kimse kendini sahipsiz ve çaresiz hissetmesin. Biz buradayız ve bu şehrin tüm evlatlarının yanındayız” ifadelerini kullandı.
kocaelihaberi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “2022 Yılı İstanbul Büyükşehir Belediye Bütçesi”ni, İBB Meclisi oturumunda sundu. İmamoğlu, sunum öncesinde, CHP, İYİ Parti, AK Parti ve MHP gruplarını ziyaret etti. Harbiye’deki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını, başkanlık koltuğunda yapan İmamoğlu, sonrasında 2022 yılı İstanbul Büyükşehir Belediye Bütçesi’ni sunmak üzere Meclis kürsüsüne geldi.

İMAMOĞLU, ‘2022 BÜTÇESİNİ’ AÇIKLADI: 2021 YATIRIM BÜTÇEMİZİ İKİYE KATLIYORUZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘2022 Yılı İstanbul Büyükşehir Belediye Bütçesi’ni açıkladı. “2022’de toplam bütçe gelirlerimizi 35 milyar 650 milyon lira, bütçe giderlerimizi ise, 43 milyar 650 milyon lira olarak planladık” bilgilerini paylaşan İmamoğlu, “Bütçemizin yüzde 42’sini yatırımlara ayırıyoruz. Bir başka ifadeyle; 2021 yatırım bütçemizi, tam olarak ikiye katlıyoruz” dedi. Türkiye’de, yerel yönetimlerin toplam yatırımlarının yaklaşık 4’te 1’ini, tek başına İBB olarak kendilerinin yapacağını vurgulayan İmamoğlu, yaşanan ekonomik krizi, “Toplam dış kredi borcumuz, 2 milyar 544 milyon Euro’dur ve bunun yaklaşık 2 milyar Euro’su bizden önceki dönemden devralınmıştır. 23 Haziran 2019’da 6,6 TL olan Euro, bugün itibariyle 14,52 TL’ye çıkmıştır. 2,5 yılda kötü ekonomi yönetiminin, kur farklarından İstanbullunun sırtına yüklediği ek fatura ne yazık ki, 20 milyar 150 milyon liraya ulaşmıştır. Bu rakam, bizim İBB olarak 1 yılda yapacağımız toplam yatırımlardan bile fazladır” sözleriyle dile getirdi. “Benim en önemli ve birincil projem, bu şehrin çocuklara yatırımdır” diyen İmamoğlu, “Bu şehrin geçlerine, çocuklarına, annelerine ve kimsesizlerine umut olmaya en güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Siyasi amaçlara değil, 16 milyon İstanbulluya hizmet etmeye davet ediyorum. Buradan bir kez daha ilan ederim ki; önümüze ne denli engel çıkarılsa çıkarılsın, her doğan gün karşımıza devlet ciddiyetine uymayan ne denli tuhaf icat çıkarılırsa çıkarılsın; yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Daha büyük bir azimle, 16 milyon için çalışmaya devam edeceğiz. Kimsenin morali bozulmasın. Kimse kendini sahipsiz ve çaresiz hissetmesin. Biz buradayız ve bu şehrin tüm evlatlarının yanındayız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.