Nobel Barış Ödülü o iki gazeteciye verildi

Güncel 08.10.2021 - 19:45, Güncelleme: 08.10.2021 - 19:45
 

Nobel Barış Ödülü o iki gazeteciye verildi

Kocaelihaberi
Nobel Barış Ödülü Filipinli ve Rus gazetecilere verildi. 2021 Nobel Barış Ödülü gazeteciler Maria Ressa ve Dmitry Muratov’a verildi. Filipinli ve Rus gazeteciler ülkelerinde "ifade özgürlüğünü savunmak için verdikleri cesur mücadele" adına bu yılki ödüle layık görüldü. 2021 Nobel Barış Ödülü Filipinler ve Rusya'da ifade özgürlüğünü savunmak için mücadele veren gazeteciler Maria Ressa ve Dmitry Muratov'a verildi. Norveç Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, yaptığı açıklamada Rusya’da yayın yapan Novaya Gazeta Genel Yayın Yönetmeni Dmitry Muratov ile Filipinli Maria Ressa’nın, demokrasi ve ifade özgürlüğüne verdikleri hizmetten dolayı Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldüklerini bildirdi. Reiss-Andersen, Ressa ve Muratov'un "Demokrasi ve basın özgürlüğünün giderek daha da olumsuz koşullarla karşı karşıya kaldığı bir dünyada, bu ideali savunan tüm gazetecileri temsil ettiklerini" belirtti. Oslo'daki Norveç Nobel Enstitüsü'nce açıklanan ödüllerde gazetecilere yaklaşık 1,1 milyon Amerikan doları verilecek. Rappler haber sitesinin kurucusu 58 yaşındaki Maria Ressa yaptığı açıklamada ödüle layık görülmekten ötürü "şoke" olduğunu ve duygulandığını söyledi. Norveç Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen Rappler'in "Duterte rejiminin tartışmalı, kanlı uyuşturucu kampanyasına eleştirel olarak dikkat çektiğini" söyleyerek ölen kişilerin sayısının fazlalılığı nedeniyle bu kampanyanın ülkesinin kendi insanlarına savaş açıldığı izlenimini doğurduğu belirtildi. Rus gazeteci Muratov da bağımsız gazete Novaya'nın kurucu ortağı ve 1995 yılından beri baş editörü. Komite 59 yaşındaki Muratov'un "baş etmesi giderek zorlaşan güç koşullarda on yıllardır ifade özgürlüğünü savunduğunu" ifade etti.        Rtr, AFP /SSB, BK © Deutsche Welle Türkçe
Kocaelihaberi

Nobel Barış Ödülü Filipinli ve Rus gazetecilere verildi. 2021 Nobel Barış Ödülü gazeteciler Maria Ressa ve Dmitry Muratov’a verildi. Filipinli ve Rus gazeteciler ülkelerinde "ifade özgürlüğünü savunmak için verdikleri cesur mücadele" adına bu yılki ödüle layık görüldü.

2021 Nobel Barış Ödülü Filipinler ve Rusya'da ifade özgürlüğünü savunmak için mücadele veren gazeteciler Maria Ressa ve Dmitry Muratov'a verildi.

Norveç Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen, yaptığı açıklamada Rusya’da yayın yapan Novaya Gazeta Genel Yayın Yönetmeni Dmitry Muratov ile Filipinli Maria Ressa’nın, demokrasi ve ifade özgürlüğüne verdikleri hizmetten dolayı Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldüklerini bildirdi.

Reiss-Andersen, Ressa ve Muratov'un "Demokrasi ve basın özgürlüğünün giderek daha da olumsuz koşullarla karşı karşıya kaldığı bir dünyada, bu ideali savunan tüm gazetecileri temsil ettiklerini" belirtti.

Oslo'daki Norveç Nobel Enstitüsü'nce açıklanan ödüllerde gazetecilere yaklaşık 1,1 milyon Amerikan doları verilecek.

Rappler haber sitesinin kurucusu 58 yaşındaki Maria Ressa yaptığı açıklamada ödüle layık görülmekten ötürü "şoke" olduğunu ve duygulandığını söyledi.

Norveç Nobel Komitesi Başkanı Berit Reiss-Andersen Rappler'in "Duterte rejiminin tartışmalı, kanlı uyuşturucu kampanyasına eleştirel olarak dikkat çektiğini" söyleyerek ölen kişilerin sayısının fazlalılığı nedeniyle bu kampanyanın ülkesinin kendi insanlarına savaş açıldığı izlenimini doğurduğu belirtildi.

Rus gazeteci Muratov da bağımsız gazete Novaya'nın kurucu ortağı ve 1995 yılından beri baş editörü. Komite 59 yaşındaki Muratov'un "baş etmesi giderek zorlaşan güç koşullarda on yıllardır ifade özgürlüğünü savunduğunu" ifade etti.       

Rtr, AFP /SSB, BK
© Deutsche Welle Türkçe

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.