TÜRK KIZI ALMANYA'DA GECEYE DAMGA VURDU

Eğitim-Kültür-Sanat 08.10.2021 - 16:22, Güncelleme: 08.10.2021 - 16:22
 

TÜRK KIZI ALMANYA'DA GECEYE DAMGA VURDU

KOCAELİ HABERİ
Türk kökenli Zeynep Avcı, "Voice of Germany" yarışmasında "Yalan" şarkısını Türkçe seslendirdi. Jüri, "Aman tanrım, Türkçe şarkı!" diyerek, yarışmacıyı kendi takımlarında görmek istedi. "TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLDU!" Şarkının sonunda salon Avcı'yı ayakta alkışladı. Alman jürisi, “Tek kelimesini bile anlamadık ama tüylerimiz diken diken oldu. Bu ne kadar güzel bir ses ve ne güzel bir yorum...” diyerek, hayranlıklarını dile getirdi. Sarah O'Connor ve diğer jüri üyelerinin ekibinde görmek istediği Avcı, Johannes'i seçti. "YABANCI DİLDEKİ ŞARKININ DİLİNİ BİLMESEK BİLE ŞARKIYI HİSSETMEMİZ MÜMKÜN" 20 yıldır sahnelerde olan Berlinli Zeynep, "Beatztanbul" adlı orkestrasıyla tanınıyor. Avcı'nın ailesi 1970'li yıllarda Almanya'ya geldi ve Berlin'de büyüdü. Hem Almanca, hem de Türkçe'ye çok iyi hakim olan Zeynep Avcı, ailesinin Türk kültürünü unutmaması sayesinde bunu başardığını dile getiriyor. İki çocuk annesi Zeynep Avcı, yarışmaya katılmadan önce “Türkiye’de yaşamamamıza rağmen, köklerimize çok bağlıyız. Bu kültürü aile içerisinde de devam ettirmeye çalışıyoruz. İnsanların yabancı dildeki bir şarkıyı, o dili bilmeseler bile hissetmelerinin mümkün olduğunu ispat etmek istiyorum. Ve bunun zamanının geldiğini düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.
KOCAELİ HABERİ

Türk kökenli Zeynep Avcı, "Voice of Germany" yarışmasında "Yalan" şarkısını Türkçe seslendirdi. Jüri, "Aman tanrım, Türkçe şarkı!" diyerek, yarışmacıyı kendi takımlarında görmek istedi.

"TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLDU!"

Şarkının sonunda salon Avcı'yı ayakta alkışladı. Alman jürisi, “Tek kelimesini bile anlamadık ama tüylerimiz diken diken oldu. Bu ne kadar güzel bir ses ve ne güzel bir yorum...” diyerek, hayranlıklarını dile getirdi. Sarah O'Connor ve diğer jüri üyelerinin ekibinde görmek istediği Avcı, Johannes'i seçti.

"YABANCI DİLDEKİ ŞARKININ DİLİNİ BİLMESEK BİLE ŞARKIYI HİSSETMEMİZ MÜMKÜN"

20 yıldır sahnelerde olan Berlinli Zeynep, "Beatztanbul" adlı orkestrasıyla tanınıyor. Avcı'nın ailesi 1970'li yıllarda Almanya'ya geldi ve Berlin'de büyüdü. Hem Almanca, hem de Türkçe'ye çok iyi hakim olan Zeynep Avcı, ailesinin Türk kültürünü unutmaması sayesinde bunu başardığını dile getiriyor.

İki çocuk annesi Zeynep Avcı, yarışmaya katılmadan önce “Türkiye’de yaşamamamıza rağmen, köklerimize çok bağlıyız. Bu kültürü aile içerisinde de devam ettirmeye çalışıyoruz. İnsanların yabancı dildeki bir şarkıyı, o dili bilmeseler bile hissetmelerinin mümkün olduğunu ispat etmek istiyorum. Ve bunun zamanının geldiğini düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.