EL KONULAN O FETÖ YURTLARININ SAYISI KAÇ?

Güncel 03.10.2021 - 15:38, Güncelleme: 03.10.2021 - 16:01
 

EL KONULAN O FETÖ YURTLARININ SAYISI KAÇ?

Kocaelihaberi
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem  Kasapoğlu’na, cevaplandırılmak üzere "15 Temmuz FETÖ soruşturması kapsamında Türkiye genelinde el konulan FETÖ yurtlarının sayısı kaçtır? Bu yurtların kaçı yurt statüsünden çıkarılmıştır; hangi amaçla kimler tarafından kullanılmaktadır" sorularını yazılı olarak sordu.. Milletvekili Ali  Öztunç, Bakan Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununa dikkat çekerek, el konulan FETÖ yurtlarını gündeme getirdi. Öztunç, Kasapoğlu’na şu soruları sordu: “15 Temmuz FETÖ soruşturması kapsamında Türkiye genelinde el konulan FETÖ yurtlarının sayısı kaçtır? El konulan bu yurtların illere göre dağılımı nedir? El konulan FETÖ yurtlarının toplam yatak kapasitesi ne kadardır? Bu yurtların kaçı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, kaçı şahıs, vakıf ve derneklere devredilmiştir; devredilen yurtların yatak kapasitesi ne kadardır? Bu yurtların kaçı yurt statüsünden çıkarılmıştır; hangi amaçla kimler tarafından kullanılmaktadır? Son 20 yılda kapatılan KYK yurdu var mıdır? Var ise sayısı nedir ve neden kapatılmıştır?”
Kocaelihaberi

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem  Kasapoğlu’na, cevaplandırılmak üzere "15 Temmuz FETÖ soruşturması kapsamında Türkiye genelinde el konulan FETÖ yurtlarının sayısı kaçtır? Bu yurtların kaçı yurt statüsünden çıkarılmıştır; hangi amaçla kimler tarafından kullanılmaktadır" sorularını yazılı olarak sordu..

Milletvekili Ali  Öztunç, Bakan Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununa dikkat çekerek, el konulan FETÖ yurtlarını gündeme getirdi.

Öztunç, Kasapoğlu’na şu soruları sordu:

“15 Temmuz FETÖ soruşturması kapsamında Türkiye genelinde el konulan FETÖ yurtlarının sayısı kaçtır? El konulan bu yurtların illere göre dağılımı nedir? El konulan FETÖ yurtlarının toplam yatak kapasitesi ne kadardır? Bu yurtların kaçı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, kaçı şahıs, vakıf ve derneklere devredilmiştir; devredilen yurtların yatak kapasitesi ne kadardır? Bu yurtların kaçı yurt statüsünden çıkarılmıştır; hangi amaçla kimler tarafından kullanılmaktadır? Son 20 yılda kapatılan KYK yurdu var mıdır? Var ise sayısı nedir ve neden kapatılmıştır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.