MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Güncel 03.10.2021 - 13:39, Güncelleme: 03.10.2021 - 14:42
 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Kocaelihaberi
Terörle Mücadele başta olmak üzere Milli Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın mensuplarıyla toplantıda şu bilgiler paylaşıldı: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlave tedbirlerle eylülde tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1388 kişi yakalandı, 27 bin 686 kişi hududu geçemeden engellendi. Eylül ayında Suriye harekat bölgelerinde, DEAŞ terör örgütü mensupları dahil toplam 148 terörist etkisiz hale getirildi. Yunanistanın hukuka aykırı, provokatif ve saldırgan tutumuna karşı diplomatik kanallardan girişimlerde bulunuluyor, mütekabiliyet kapsamında sahada gerekli karşılık veriliyor" denildi 24 TEMMUZ 2015’TEN BU YANA 18 BİN 549 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için üzerine düşen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir.  Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da vatanımızın, dost ve kardeş ülkelerin hak, alaka ve menfaatlerini koruyarak bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürmektedir. FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz artan bir şiddet ve tempoda devam etmektedir.  Bu kapsamda;  - 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 18.549,   - Bu yılın başından itibaren ise 2.081 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.  - Eylül ayında ise yurt içinde ve sınır ötesinde 4’ü büyük, 17’si orta çaplı olmak üzere toplam 21 operasyon icra edilmiş ve 139 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Ülkemize yönelik terör tehdidine karşı icra ettiğimiz tüm operasyonlarımız, başta Irak olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafaa hakkı kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alınarak yapılmaktadır.  NATO’da kullanılan ve dünyaca kabul görmüş hedef belirleme usulleri kullanılarak tespit edilen söz konusu hedefler; dost ve müttefiklerimizle koordine edilmekte, operasyonlarımızda sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri için sivil halk, çevre, tarihî ve kültürel yapılar dokunulmazdır.   Asil milletimizden aldığımız güçle ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.
Kocaelihaberi

Terörle Mücadele başta olmak üzere Milli Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın mensuplarıyla toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlave tedbirlerle eylülde tüm hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 1388 kişi yakalandı, 27 bin 686 kişi hududu geçemeden engellendi. Eylül ayında Suriye harekat bölgelerinde, DEAŞ terör örgütü mensupları dahil toplam 148 terörist etkisiz hale getirildi. Yunanistanın hukuka aykırı, provokatif ve saldırgan tutumuna karşı diplomatik kanallardan girişimlerde bulunuluyor, mütekabiliyet kapsamında sahada gerekli karşılık veriliyor" denildi

24 TEMMUZ 2015’TEN BU YANA 18 BİN 549 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için üzerine düşen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir. 
Bu kapsamda; Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da vatanımızın, dost ve kardeş ülkelerin hak, alaka ve menfaatlerini koruyarak bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürmektedir.

FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz artan bir şiddet ve tempoda devam etmektedir. 
Bu kapsamda;
 - 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar toplam 18.549, 
 - Bu yılın başından itibaren ise 2.081 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.
 - Eylül ayında ise yurt içinde ve sınır ötesinde 4’ü büyük, 17’si orta çaplı olmak üzere toplam 21 operasyon icra edilmiş ve 139 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.
Ülkemize yönelik terör tehdidine karşı icra ettiğimiz tüm operasyonlarımız, başta Irak olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına ve toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası hukuka uygun, meşru müdafaa hakkı kapsamında ve sadece bölgedeki terörist unsurlar hedef alınarak yapılmaktadır. 
NATO’da kullanılan ve dünyaca kabul görmüş hedef belirleme usulleri kullanılarak tespit edilen söz konusu hedefler; dost ve müttefiklerimizle koordine edilmekte, operasyonlarımızda sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri için sivil halk, çevre, tarihî ve kültürel yapılar dokunulmazdır.  
Asil milletimizden aldığımız güçle ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.