HANDE FIRAT AK PARTİ'NİN SİNAN OĞAN BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Siyaset 16.05.2023 - 10:10, Güncelleme: 16.05.2023 - 10:10
 

HANDE FIRAT AK PARTİ'NİN SİNAN OĞAN BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

KOCAELİ HABERİ
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı için yarışan adaylardan hiçbiri yüzde 51 oy alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. 28 Mayıs'ta Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında yapılacak seçim öncesi gözler, yüzde 5.17 oy alarak seçimin 2. tura taşınmasında etkili olan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın tavrının ne olacağına çevrildi.  Hürriyet yazarı Hande Fırat, AK Parti'nin seçim sonrası değerlendirmelerini aktardığı köşe yazısında, iktidar Sinan Oğan beklentisine de yer verdi.  Muhalefetin tek umudunun Sinan Oğan olduğunu öne süren Fırat, "Ata İttifakı oyları nereye gidecek? Beklentiler Sinan Oğan’ın ikinci turda Cumhur İttifakı’nı destekleyeceği yönünde" derken, "Sinan Oğan bağımsız bir aday. O yüzden ona Atatürkçü mahalle baskısı sökmez. Zaten HDP’nin desteklediği ittifaka oy verilmesi yönünde kendi milliyetçi ve Atatürkçü tabanını da ikna edemez" ifadesini kullandı. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, dün yaptığı açıklamada, "İkinci turda bizim desteğimizle rahat bir seçim alınacağı kanaatindeyim" demişti. Oğan, "İkinci turda kime oy vereceğinizi ne zaman açıklayacaksınız?" sorusunu da "1-2 gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra açıklayacağız" sözleriyle yanıtlamıştı. 
KOCAELİ HABERİ

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı için yarışan adaylardan hiçbiri yüzde 51 oy alamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

28 Mayıs'ta Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında yapılacak seçim öncesi gözler, yüzde 5.17 oy alarak seçimin 2. tura taşınmasında etkili olan Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ın tavrının ne olacağına çevrildi. 

Hürriyet yazarı Hande Fırat, AK Parti'nin seçim sonrası değerlendirmelerini aktardığı köşe yazısında, iktidar Sinan Oğan beklentisine de yer verdi. 

Muhalefetin tek umudunun Sinan Oğan olduğunu öne süren Fırat, "Ata İttifakı oyları nereye gidecek? Beklentiler Sinan Oğan’ın ikinci turda Cumhur İttifakı’nı destekleyeceği yönünde" derken, "Sinan Oğan bağımsız bir aday. O yüzden ona Atatürkçü mahalle baskısı sökmez. Zaten HDP’nin desteklediği ittifaka oy verilmesi yönünde kendi milliyetçi ve Atatürkçü tabanını da ikna edemez" ifadesini kullandı.

Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, dün yaptığı açıklamada, "İkinci turda bizim desteğimizle rahat bir seçim alınacağı kanaatindeyim" demişti. Oğan, "İkinci turda kime oy vereceğinizi ne zaman açıklayacaksınız?" sorusunu da "1-2 gün içerisinde istişareleri tamamlayıp muhtemelen ondan sonra açıklayacağız" sözleriyle yanıtlamıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.