YUNANİSTAN VE FRANSA ANLAŞTI

11.09.2020 - 00:38, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

YUNANİSTAN VE FRANSA ANLAŞTI

Yunanistan ve Fransa arasında savunma işbirliği anlaşması yapıldı.. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, iki ülke arasında stratejik ilişkilerin kurulması ve savunma alanında işbirliği konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, iki ülke arasında stratejik ilişkilerin kurulması ve savunma alanında işbirliği konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Fransa, Yunanistan, İtalya, İspanya, Kıbrıs, Malta ve Portekiz katılımıyla Korsika Adası’nda düzenlenen Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi (MED 7) öncesinde Kiryakos Miçotakis ve Emmanuel Macron arasında bir görüşme gerçekleşti. Sputnik’in haberine göre, Yunanistan hükümeti kaynakları, iki liderin stratejik ilişkiler ve savunma işbirliğine ilişkin anlaşmaya ulaştığını aktardı. Anlaşmaya ilişkin detayların, Miçotakis’in önümüzdeki hafta sonu Selanik’te yapacağı konuşma sırasında açıklanacağı kaydedildi. Yunanistan ve Fransa liderlerinin, Türkiye’ye yönelik strateji üzerinde de anlaştığını bildiren kaynaklar, “Provokasyonlar bitiyor ve görüşmeler başlıyor, aksi takdirde yaptırımların yolu açılıyor. Yunanistan yalnız değil. Yanında çok sayıda partneri var ve bunun Avrupa-Akdeniz Forumu’nun sonuç bildirgesine de yansıması bekleniyor” ifadesini kullandı. 

Yunanistan ve Fransa arasında savunma işbirliği anlaşması yapıldı..

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, iki ülke arasında stratejik ilişkilerin kurulması ve savunma alanında işbirliği konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, iki ülke arasında stratejik ilişkilerin kurulması ve savunma alanında işbirliği konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Fransa, Yunanistan, İtalya, İspanya, Kıbrıs, Malta ve Portekiz katılımıyla Korsika Adası’nda düzenlenen Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi (MED 7) öncesinde Kiryakos Miçotakis ve Emmanuel Macron arasında bir görüşme gerçekleşti.

Sputnik’in haberine göre, Yunanistan hükümeti kaynakları, iki liderin stratejik ilişkiler ve savunma işbirliğine ilişkin anlaşmaya ulaştığını aktardı. Anlaşmaya ilişkin detayların, Miçotakis’in önümüzdeki hafta sonu Selanik’te yapacağı konuşma sırasında açıklanacağı kaydedildi.

Yunanistan ve Fransa liderlerinin, Türkiye’ye yönelik strateji üzerinde de anlaştığını bildiren kaynaklar, “Provokasyonlar bitiyor ve görüşmeler başlıyor, aksi takdirde yaptırımların yolu açılıyor. Yunanistan yalnız değil. Yanında çok sayıda partneri var ve bunun Avrupa-Akdeniz Forumu’nun sonuç bildirgesine de yansıması bekleniyor” ifadesini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.