Kulis: Millet İttifakı genişliyor mu?

Siyaset 07.01.2022 - 06:52, Güncelleme: 07.01.2022 - 06:52
 

Kulis: Millet İttifakı genişliyor mu?

Kocaelihaberi
Meral Akşener’in Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etmesiyle kulislerde ‘millet İttifakı genişliyor mu?’ sorusunu gündeme getirirken İttifak cephesi buna sıcak baktığı iddia edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.  Akşener Önceki gün  “altı siyasi parti olabilir gibi bir durum var” açıklamasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ ile bir araya gelmesi kulislerde “Millet İttifakı genişliyor mu” sorusunu gündeme getirdi. İttifak cephesi bu soruya “Neden olmasın” yanıtını veriyor. Ancak kulislerde, Gelecek ile DEVA’nın “Millet İttifakı içinde yer almaya sıcak baktığı” ancak bunun için önce “AKP seçmeninin nabzının ölçülmesi gerektiğini düşündükleri” iddia ediliyor. ‘MİLLET İTTİFAKI İÇİN KÂR-ZARAR HESABI YAPILIYOR’ Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberinde yer alan ayrıntılar şöyle: Millet İttifakı cephesi, 2023 seçimlerinin “muhalefet için önceki seçimlerden daha önemli olduğunu” vurguluyor. Döviz kurlarındaki artış ve dalgalanma ile birlikte yüksek enflasyonun “AKP’nin oylarında erimeye yol açtığı” değerlendirilirken, ittifak cephesinde DP ve SP’nin bir önceki seçimlerde CHP ve İYİ Parti listelerinden seçimlere girdiğine atıfta bulunuyor. Ancak 2023’te hem DP’nin hem de SP’nin bu kez “kendi parti adı ve amblemiyle birlikte, ittifak bileşenleri içinde seçimlere gidebileceği” belirtilirken, bu ittifaka, “Gelecek ve DEVA partilerinin dahil olabileceği” de konuşuluyor. Bir yanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun diğer yanda da İYİ Parti lideri Akşener’in Gelecek ve DEVA için “gerekli zemini oluşturmak amacıyla harekete geçtiği” ifade edilirken, Gelecek ve DEVA’nın ise “Millet İttifakı için kâr-zarar hesabı yaptığına” dikkat çekiliyor. ‘AKP’NİN OYLARINA BAKACAKLAR’ Kulislerde, Gelecek ile DEVA’nın “Millet İttifakı içinde yer almaya sıcak baktığı” ancak bunun için önce “AKP seçmeninin nabzının ölçülmesi gerektiğini düşündükleri” konuşuluyor. Kulislerde şu değerlendirmeler yapılıyor: “Her iki parti kendi adı ve amblemiyle oy pusulasında olmaktan yana tavır izliyor. Çünkü her iki partinin de hedef kitlesi AKP seçmeni. Bu nedenle seçmen tavrı bu partilerin ittifak bileşeni içinde yer alıp almayacağında en birincil etken olacak. İki parti özellikle seçim takvimi açıklandığında oturup bir durum değerlendirmesi yapacak. Eğer anketlerdeki seçmen tavrında ‘AKP’den istedikleri oranda oy alabildiklerini’ görürlerse, tercihlerini Millet İttifakı’ndan yana kullanmayabilirler. Aksi durumda ise Millet İttifakı içinde yer almak isteyebilirler.”
Kocaelihaberi

Meral Akşener’in Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etmesiyle kulislerde ‘millet İttifakı genişliyor mu?’ sorusunu gündeme getirirken İttifak cephesi buna sıcak baktığı iddia edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti.  Akşener Önceki gün  “altı siyasi parti olabilir gibi bir durum var” açıklamasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ ile bir araya gelmesi kulislerde “Millet İttifakı genişliyor mu” sorusunu gündeme getirdi. İttifak cephesi bu soruya “Neden olmasın” yanıtını veriyor. Ancak kulislerde, Gelecek ile DEVA’nın “Millet İttifakı içinde yer almaya sıcak baktığı” ancak bunun için önce “AKP seçmeninin nabzının ölçülmesi gerektiğini düşündükleri” iddia ediliyor.

‘MİLLET İTTİFAKI İÇİN KÂR-ZARAR HESABI YAPILIYOR’

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberinde yer alan ayrıntılar şöyle:

Millet İttifakı cephesi, 2023 seçimlerinin “muhalefet için önceki seçimlerden daha önemli olduğunu” vurguluyor. Döviz kurlarındaki artış ve dalgalanma ile birlikte yüksek enflasyonun “AKP’nin oylarında erimeye yol açtığı” değerlendirilirken, ittifak cephesinde DP ve SP’nin bir önceki seçimlerde CHP ve İYİ Parti listelerinden seçimlere girdiğine atıfta bulunuyor. Ancak 2023’te hem DP’nin hem de SP’nin bu kez “kendi parti adı ve amblemiyle birlikte, ittifak bileşenleri içinde seçimlere gidebileceği” belirtilirken, bu ittifaka, “Gelecek ve DEVA partilerinin dahil olabileceği” de konuşuluyor. Bir yanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun diğer yanda da İYİ Parti lideri Akşener’in Gelecek ve DEVA için “gerekli zemini oluşturmak amacıyla harekete geçtiği” ifade edilirken, Gelecek ve DEVA’nın ise “Millet İttifakı için kâr-zarar hesabı yaptığına” dikkat çekiliyor.

‘AKP’NİN OYLARINA BAKACAKLAR’

Kulislerde, Gelecek ile DEVA’nın “Millet İttifakı içinde yer almaya sıcak baktığı” ancak bunun için önce “AKP seçmeninin nabzının ölçülmesi gerektiğini düşündükleri” konuşuluyor.

Kulislerde şu değerlendirmeler yapılıyor: “Her iki parti kendi adı ve amblemiyle oy pusulasında olmaktan yana tavır izliyor. Çünkü her iki partinin de hedef kitlesi AKP seçmeni. Bu nedenle seçmen tavrı bu partilerin ittifak bileşeni içinde yer alıp almayacağında en birincil etken olacak. İki parti özellikle seçim takvimi açıklandığında oturup bir durum değerlendirmesi yapacak. Eğer anketlerdeki seçmen tavrında ‘AKP’den istedikleri oranda oy alabildiklerini’ görürlerse, tercihlerini Millet İttifakı’ndan yana kullanmayabilirler. Aksi durumda ise Millet İttifakı içinde yer almak isteyebilirler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.