Yakın gelecekte ofisler boşalacak

13.05.2020 - 04:14, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Yakın gelecekte ofisler boşalacak

Koronavirüs ile yaygınlaşan evden çalışma kalıcı olabilir mi? Çalışanlar evden çalışmadan memnun mu yoksa iş yükleri daha mı arttı? Çalışanını göremeyen işveren huzursuz mu oluyor? İşte bütün yönleriyle evden çalışma… Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla hayata daha net bir şekilde giren kavramlardan birisi de evden çalışma. Daha önce sadece belli sektörlerde o da az sayıda uygulanan evden çalışma sistemi salgın ile pek çok sektörde hayata geçirildi. Birçok kişi neredeyse iki aya varan süredir evden çalışıyor. Peki daha bir süre sürmesi muhtemel olan evden çalışma sistemini üst düzey yöneticiler, insan kaynakları uzmanları ve çalışanlar nasıl buldu? Sistemin artıları ve eksileri neler? Daha da önemlisi dijitalleşmenin artmasıyla evden çalışma salgın sonrasında kalıcı hale gelebilir mi? Bu soruları çalışma hayatının her kesiminden insana yönelttik. Canan Duman / Kurumsal Eğitmen - Yazar “Yakın gelecekte ofisler boşalacak” Kurumsal şirketlere eğitim danışmanlığı veren Canan Duman, “Evden çalışma kalıcı olur mu?” sorusuna “Yakın gelecekte kademeli bir geçişle ofislerin boşalacağını, görkemli ofis binalarının sayılarının azalacağını belirtmek isterim” diye başladığı sözlerine şöyle devam etti: "Modern teknolojilerin yardımıyla artık bilgisayar ve internet bağlantısı olan her yer bir çalışma ofisidir. Salgın sonrası evden çalışma bazı meslekler için kalıcı hale gelecekken bazı meslekler için haftada 3-4 gün çalışmak söz konusu olacak yani çalışma süreleri kısalacak. Bazı meslekler için ofis+ev karma modeline geçilecek." Haberin devamını okumak için tıklayınız

Koronavirüs ile yaygınlaşan evden çalışma kalıcı olabilir mi? Çalışanlar evden çalışmadan memnun mu yoksa iş yükleri daha mı arttı? Çalışanını göremeyen işveren huzursuz mu oluyor?

İşte bütün yönleriyle evden çalışma…

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla hayata daha net bir şekilde giren kavramlardan birisi de evden çalışma. Daha önce sadece belli sektörlerde o da az sayıda uygulanan evden çalışma sistemi salgın ile pek çok sektörde hayata geçirildi.

Birçok kişi neredeyse iki aya varan süredir evden çalışıyor.

Peki daha bir süre sürmesi muhtemel olan evden çalışma sistemini üst düzey yöneticiler, insan kaynakları uzmanları ve çalışanlar nasıl buldu? Sistemin artıları ve eksileri neler?

Daha da önemlisi dijitalleşmenin artmasıyla evden çalışma salgın sonrasında kalıcı hale gelebilir mi? Bu soruları çalışma hayatının her kesiminden insana yönelttik.

Canan Duman / Kurumsal Eğitmen - Yazar

“Yakın gelecekte ofisler boşalacak”
Kurumsal şirketlere eğitim danışmanlığı veren Canan Duman, “Evden çalışma kalıcı olur mu?” sorusuna “Yakın gelecekte kademeli bir geçişle ofislerin boşalacağını, görkemli ofis binalarının sayılarının azalacağını belirtmek isterim” diye başladığı sözlerine şöyle devam etti:
"Modern teknolojilerin yardımıyla artık bilgisayar ve internet bağlantısı olan her yer bir çalışma ofisidir. Salgın sonrası evden çalışma bazı meslekler için kalıcı hale gelecekken bazı meslekler için haftada 3-4 gün çalışmak söz konusu olacak yani çalışma süreleri kısalacak. Bazı meslekler için ofis+ev karma modeline geçilecek."
Haberin devamını okumak için tıklayınız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.