VEFALI AK PARTİ KOCAELİ HÜSEYİN KURT'U UNUTTU MU?

15.11.2020 - 07:43, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

VEFALI AK PARTİ KOCAELİ HÜSEYİN KURT'U UNUTTU MU?

KOCAELİ HABERİ Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatında Mehmet Ali Okur'un yönetiminde yer alarak aktif siyasete başlayan daha sonra Yılmaz Bayram ve Cemalettin Kaflı yönetimlerinde de ilç başkan yardımcısı olduktan sonra 2015 yılında Şemsettin Ceyhan'ın listesinde Ak parti Kocaeli İl Yönetimine giren Hüseyin Kurt'un Gebze Bölgesindeki lakabı, siyaseten hep omurgalı duşundan dolayı olsa gerek ki "REİS"tir.. Gebzeli Reis Hüseyin Kurt, Kocaeli İl Yönetiminde de kendisini farkettirince, Şemsettin Ceyhan tarafından Ak Parti Kocaeli Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevine getirilmişti.. Kocaeli'de Ak Partili 13 Belediyeden siyaseten ssorumlu olan Hüseyin Kurt tüm ilçe teeşkilatlarında da  kabul edilip bağırlara basılmıştı.. Ta ki ne zaman kadar? 2017 kongresinde Ak parti Gebze İlçe Başkan adayı olacaağını ilan edeceği güne kadar.. Bakın o süreçte neler yaşandı; AK Parti Gebze İlçe 2017 yılı kongresinde değişme kararı verildi ve mevcut Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba aday göterilmedi Genel Merkezin kendsinden başkasının sonuçlarını hiç göremedeiği o meşhur istişare, temayül yoklaması ve mülakatın ardından AK Parti Genel Merkezi Soba’nın yerine İrfan Ayar’ı ilçe başkan adayı gösterdi.. O sırada yaşana siyasi bazı gelişmeler üzerine Türkiye genelinde kongrlerin ertelendi ve Hasan Soba o erteleme boyunca görevine devam etti.. Erteleme bitti ve Ak Parti Gebze için seçim kararı 2 Aralık olarak açıklandı.. Gebzeli reis ve AK Parti İKocaeli Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurt'ta İzmit ev Ankara'nın Gebze için verdiği bu kararı doğru bulmayarak, kongrede Gebze İlçe başkanlığına aday olacağını açıkladı.. Reis Kurt bu konuda İzmit ve Ankara kurmaylarının "aday olma" telkinlerini dinlemeyerek adaylığında ısrar edince Ak Parti Genel Merkezi bir kez daha Gebze kongresini erteledi ve hemen akabinde  dört gün sonra da İrfan Ayar’ı ilçe başkanı olarak atadı... İşte bu atama Ak Parti Gebze'ye fen dokundu ve adeta tepeden tırnağa teşkilatın kimyasını bozdu.. Sonuç olarak 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti+MHP+BBP'nin aldığı toplam oy, oran olarak 2014'ün gerisine düştü.. Neyse geldik bugüne.. 2017'de Genel Merkez ataması ile Ak Parti Gebze'nin başına gelen İrfan Ayar, 2020 'de Genel Merkez kararı ile gitti.. Geldiği gibi gitti yani.. Ya Hüseyin Kurt? Bidiğim kadar ile Delege bile yazılmadı.. Yukardaki fotoğraf mı? Hüseyin Kurt ve Cumhurbaşkanlığı İkmal daire Başkanı Abdullah Yağcı ile birlikte ve benim de bizzat katıldığım Gebze Rizeliler Derneği yemeğinden.. Görüyor musunuz cola bile "Hüseyin"e vefa gösterip ismine içecek çıkarmış.. Bakalım Ak Parti Kocaeli'nin, 2003'den beri her kademede top koşturttuğu Hüseyin Kurt'a vefası nasıl olacak? Üstelik Genel Merkezin 2017'de atayıp 2020'de geri çektiği İrfan Ayar'ın başkanlığı için ta üç yıl öncesinden "Gebze için yanlış karar" diye itiraz edip bugün haklı çıkmışken..

KOCAELİ HABERİ Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatında Mehmet Ali Okur'un yönetiminde yer alarak aktif siyasete başlayan daha sonra Yılmaz Bayram ve Cemalettin Kaflı yönetimlerinde de ilç başkan yardımcısı olduktan sonra 2015 yılında Şemsettin Ceyhan'ın listesinde Ak parti Kocaeli İl Yönetimine giren Hüseyin Kurt'un Gebze Bölgesindeki lakabı, siyaseten hep omurgalı duşundan dolayı olsa gerek ki "REİS"tir..

Gebzeli Reis Hüseyin Kurt, Kocaeli İl Yönetiminde de kendisini farkettirince, Şemsettin Ceyhan tarafından Ak Parti Kocaeli Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevine getirilmişti..

Kocaeli'de Ak Partili 13 Belediyeden siyaseten ssorumlu olan Hüseyin Kurt tüm ilçe teeşkilatlarında da  kabul edilip bağırlara basılmıştı..

Ta ki ne zaman kadar?
2017 kongresinde Ak parti Gebze İlçe Başkan adayı olacaağını ilan edeceği güne kadar..

Bakın o süreçte neler yaşandı;
AK Parti Gebze İlçe 2017 yılı kongresinde değişme kararı verildi ve mevcut Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba aday göterilmedi Genel Merkezin kendsinden başkasının sonuçlarını hiç göremedeiği o meşhur istişare, temayül yoklaması ve mülakatın ardından AK Parti Genel Merkezi Soba’nın yerine İrfan Ayar’ı ilçe başkan adayı gösterdi..

O sırada yaşana siyasi bazı gelişmeler üzerine Türkiye genelinde kongrlerin ertelendi ve Hasan Soba o erteleme boyunca görevine devam etti..

Erteleme bitti ve Ak Parti Gebze için seçim kararı 2 Aralık olarak açıklandı..

Gebzeli reis ve AK Parti İKocaeli Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurt'ta İzmit ev Ankara'nın Gebze için verdiği bu kararı doğru bulmayarak, kongrede Gebze İlçe başkanlığına aday olacağını açıkladı..

Reis Kurt bu konuda İzmit ve Ankara kurmaylarının "aday olma" telkinlerini dinlemeyerek adaylığında ısrar edince Ak Parti Genel Merkezi bir kez daha Gebze kongresini erteledi ve hemen akabinde  dört gün sonra da İrfan Ayar’ı ilçe başkanı olarak atadı...

İşte bu atama Ak Parti Gebze'ye fen dokundu ve adeta tepeden tırnağa teşkilatın kimyasını bozdu..
Sonuç olarak 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti+MHP+BBP'nin aldığı toplam oy, oran olarak 2014'ün gerisine düştü..

Neyse geldik bugüne..
2017'de Genel Merkez ataması ile Ak Parti Gebze'nin başına gelen İrfan Ayar, 2020 'de Genel Merkez kararı ile gitti..
Geldiği gibi gitti yani..

Ya Hüseyin Kurt?
Bidiğim kadar ile Delege bile yazılmadı..

Yukardaki fotoğraf mı?
Hüseyin Kurt ve Cumhurbaşkanlığı İkmal daire Başkanı Abdullah Yağcı ile birlikte ve benim de bizzat katıldığım Gebze Rizeliler Derneği yemeğinden..

Görüyor musunuz cola bile "Hüseyin"e vefa gösterip ismine içecek çıkarmış..
Bakalım Ak Parti Kocaeli'nin, 2003'den beri her kademede top koşturttuğu Hüseyin Kurt'a vefası nasıl olacak?

Üstelik Genel Merkezin 2017'de atayıp 2020'de geri çektiği İrfan Ayar'ın başkanlığı için ta üç yıl öncesinden "Gebze için yanlış karar" diye itiraz edip bugün haklı çıkmışken..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.