TÜRKİYE O AŞIDAN VAZ MI GEÇİYOR?

01.01.2021 - 19:42, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

TÜRKİYE O AŞIDAN VAZ MI GEÇİYOR?

Türkiye, Çin aşısından vaz mı geçiyor: Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama Sinovac'ın onaysız olmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pfize/BioNTech aşısıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Erdoğan, aşının Türkiye'de üretilebilmesi için görüşmeler sürdürdüklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Avrupa Birliği'nde onay alarak kullanımına başlanan Pfizer/BioNTech aşısının ortak üretimi için görüşmeler yapıldığını söyledi. Almanya'da geliştirilen aşının Türkiye'de de üretimi için TÜBİTAK'ın görüşmeler yürüttüğünü belirten Erdoğan 'olumlu gelişmeler var' yorumunu da yaptı. Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın Almanya'ya giderek Türkiye'de ortak üretim tesisi olasılığını BioNTEch ile görüşeceğini ifade etmişti. Çin'in Sinovac firmasından 50 milyon doz CoronaVac aşısının sipariş edildiğini hatırlatan Erdoğan, Pfizer-BioNTech'ten de 50 milyon doz aşı alınmasının söz konusu olabileceğini ifade etti. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumurbaşkanı, Covid-19 hastalığının tedavisi sürecinde kullanılabilecek olası ilaçlar konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Türkiye, Çin aşısından vaz mı geçiyor: Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama

Sinovac'ın onaysız olmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pfize/BioNTech aşısıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Erdoğan, aşının Türkiye'de üretilebilmesi için görüşmeler sürdürdüklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Avrupa Birliği'nde onay alarak kullanımına başlanan Pfizer/BioNTech aşısının ortak üretimi için görüşmeler yapıldığını söyledi.

Almanya'da geliştirilen aşının Türkiye'de de üretimi için TÜBİTAK'ın görüşmeler yürüttüğünü belirten Erdoğan 'olumlu gelişmeler var' yorumunu da yaptı.

Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın Almanya'ya giderek Türkiye'de ortak üretim tesisi olasılığını BioNTEch ile görüşeceğini ifade etmişti.

Çin'in Sinovac firmasından 50 milyon doz CoronaVac aşısının sipariş edildiğini hatırlatan Erdoğan, Pfizer-BioNTech'ten de 50 milyon doz aşı alınmasının söz konusu olabileceğini ifade etti. Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumurbaşkanı, Covid-19 hastalığının tedavisi sürecinde kullanılabilecek olası ilaçlar konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.