DOĞALGAZ KRİZİ SONRASI ELEKTRİK KESİNTİLERİ GELİYOR

Gündem 21.01.2022 - 16:49, Güncelleme: 21.01.2022 - 16:49
 

DOĞALGAZ KRİZİ SONRASI ELEKTRİK KESİNTİLERİ GELİYOR

KOCAELİ HABERİ
İran'ın soğuklar nedeniyle doğalgaz tüketiminin arttığı bir dönemde Türkiye'ye gaz sevkiyatını durdurmasının ardından gaz santrallerine akış dün azaltıldı. Ayrıca büyük ölçekli sanayinin doğalgaz ve elektrik kullanımının da sınırlanacağı açıklandı. Türkiye elektrik üretiminin yüzde 30'a yakın kısmını doğalgaz santrallerinden sağlıyor. Uzmanlar hafta sonunda gerileyen tüketime ve büyük sanayi kuruluşlarının elektrik tüketimini kısıtlamak için alınacak önlemlere rağmen PTF olarak adlandırılan referans fiyatın tavan yapmasının elektrik arzındaki açığa işaret ettiğini belirttiler. ''KISINTI UYGULANACAK'' Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) öğle saatlerinde yaptığı açıklamada mesken hariç olmak üzere elektrik tüketicilerine planlı kısıntı uygulanacağını, kısıntı miktarı hakkında ayrıca bilgi verileceğini açıkladı. Elektrik dağıtım sektöründen adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, "Hafta sonunda elektrik talebi hafta içi günlere kıyasla azalır. Buna rağmen fiyatın cumartesi günü tavan seviyede oluşması arz tarafının yetersiz olduğunu gösteriyor" dedi.
KOCAELİ HABERİ

İran'ın soğuklar nedeniyle doğalgaz tüketiminin arttığı bir dönemde Türkiye'ye gaz sevkiyatını durdurmasının ardından gaz santrallerine akış dün azaltıldı. Ayrıca büyük ölçekli sanayinin doğalgaz ve elektrik kullanımının da sınırlanacağı açıklandı. Türkiye elektrik üretiminin yüzde 30'a yakın kısmını doğalgaz santrallerinden sağlıyor.

Uzmanlar hafta sonunda gerileyen tüketime ve büyük sanayi kuruluşlarının elektrik tüketimini kısıtlamak için alınacak önlemlere rağmen PTF olarak adlandırılan referans fiyatın tavan yapmasının elektrik arzındaki açığa işaret ettiğini belirttiler.

''KISINTI UYGULANACAK''

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) öğle saatlerinde yaptığı açıklamada mesken hariç olmak üzere elektrik tüketicilerine planlı kısıntı uygulanacağını, kısıntı miktarı hakkında ayrıca bilgi verileceğini açıkladı.

Elektrik dağıtım sektöründen adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, "Hafta sonunda elektrik talebi hafta içi günlere kıyasla azalır. Buna rağmen fiyatın cumartesi günü tavan seviyede oluşması arz tarafının yetersiz olduğunu gösteriyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.