TÜBİTAK 'Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum'

Dünya 01.10.2020 - 18:43, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

TÜBİTAK 'Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum'

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanarak hibe almaya hak kazanan 'Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum'  isimli projesinin ilk aşaması olan Öğretmen Eğitimi 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.               Projenin amacı 48-66 aylık erken çocukluk dönemi çocuklarının doğaya karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayarak doğal yaşama ilişkin farkındalıklarını arttırmak ve bu dönemdeki merak ve keşif duygularını yapılandırılmamış ortamlarda yaparak yaşayarak öğrenme tekniği ile ekolojik sisteme ve doğal yaşama entegre etmelerini sağlamaktır. Projenin hedef kitlesini ise ilçemizde görev yapan Okul Öncesi öğretmenleri ve Okul öncesi eğitim kurumuna devam eden çocuklar oluşturmaktadır. COVID19 pandemi sürecindeki risk yönetimi göz önüne alındığında, doğada yapılacak olan çalışmaların bu süreci gerçekleştirmek adına sağlayacağı avantajın da önemi büyüktür.          Proje kapsamında alınan başvurular sonucunda 10 okul öncesi öğretmeni kura yöntemiyle seçilmiş olup eğitimin ilk günü Özgül Amasyalı Çok Amaçlı Salonunda Toby Yetkinlik Atölyeleri sahibi ve Eğitici eğitmeni olan Leyla ARİBAS STAHLSCHMIDT tarafından eğitimin teorik yönü katılımcılara aktarılmıştır.              Eğitimin ikinci gününde ise Toby Yetkinlik Atölyesinde Materyal Geliştirme Atölyesi gerçekleştirilmiştir. Atölyede doğaya bağ kurdurmak amacıyla farklı üretim alet ve makinelerini kullanarak bir ahşap tabiat günlüğü tasarlanmış ve sınıfları ile birlikte günlük tasarımını tamamlayarak çocuklarla doğaya çıkmadan önce ön hazırlık yapmaları adına yetkinlikleri arttırılmıştır.           Eğitimin son günü ise Darıca Millet Bahçesinin yapılandırılmamış alanında doğada dikkat ve odaklanma konularına yönelik örnekler tanıtılarak, doğada dil gelişimi, doğada sanat ve doğada matematik etkinliklerine yönelik saha çalışmaları gerçekleştirildi.. Eğitim sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Oğuz tarafından öğretmenlerimize katılım sertifikaları verilerek eğitmenimiz Leyla Hanım’a plaket takdim edildi.  

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanarak hibe almaya hak kazanan 'Orman Öğretiyor Ben Keşfediyorum'  isimli projesinin ilk aşaması olan Öğretmen Eğitimi 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.
             
Projenin amacı 48-66 aylık erken çocukluk dönemi çocuklarının doğaya karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayarak doğal yaşama ilişkin farkındalıklarını arttırmak ve bu dönemdeki merak ve keşif duygularını yapılandırılmamış ortamlarda yaparak yaşayarak öğrenme tekniği ile ekolojik sisteme ve doğal yaşama entegre etmelerini sağlamaktır. Projenin hedef kitlesini ise ilçemizde görev yapan Okul Öncesi öğretmenleri ve Okul öncesi eğitim kurumuna devam eden çocuklar oluşturmaktadır. COVID19 pandemi sürecindeki risk yönetimi göz önüne alındığında, doğada yapılacak olan çalışmaların bu süreci gerçekleştirmek adına sağlayacağı avantajın da önemi büyüktür. 
       
Proje kapsamında alınan başvurular sonucunda 10 okul öncesi öğretmeni kura yöntemiyle seçilmiş olup eğitimin ilk günü Özgül Amasyalı Çok Amaçlı Salonunda Toby Yetkinlik Atölyeleri sahibi ve Eğitici eğitmeni olan Leyla ARİBAS STAHLSCHMIDT tarafından eğitimin teorik yönü katılımcılara aktarılmıştır. 
           
Eğitimin ikinci gününde ise Toby Yetkinlik Atölyesinde Materyal Geliştirme Atölyesi gerçekleştirilmiştir. Atölyede doğaya bağ kurdurmak amacıyla farklı üretim alet ve makinelerini kullanarak bir ahşap tabiat günlüğü tasarlanmış ve sınıfları ile birlikte günlük tasarımını tamamlayarak çocuklarla doğaya çıkmadan önce ön hazırlık yapmaları adına yetkinlikleri arttırılmıştır.
         
Eğitimin son günü ise Darıca Millet Bahçesinin yapılandırılmamış alanında doğada dikkat ve odaklanma konularına yönelik örnekler tanıtılarak, doğada dil gelişimi, doğada sanat ve doğada matematik etkinliklerine yönelik saha çalışmaları gerçekleştirildi..

Eğitim sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Oğuz tarafından öğretmenlerimize katılım sertifikaları verilerek eğitmenimiz Leyla Hanım’a plaket takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.