Vatandaşa doğalgaz faturası müjdesi

Ekonomi 28.12.2021 - 05:11, Güncelleme: 28.12.2021 - 05:11
 

Vatandaşa doğalgaz faturası müjdesi

kocaelihaberi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Kömürden sonra doğalgaz desteği geliyor, başvurular e-devlet üzerinden alınacak. Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Kış ayının gelmesiyle beraber vatandaşın en büyük dertlerinden biri de ısınma sorunu. Doğalgaza gelen zamlar sonucu faturalar bu kışı için tüketici oldukça zorlayacak. İşte bununla ilgili müjdeli haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Şimdiye kadar vatandaşlara ücretsiz kömür dağıtımı yapılıyordu, ancak yeni alınan kararla birlikte artık ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz faturaları için de yardımda bulunulacak. Başvurular e-devlet üzerinden alınacak. Ahaber'deki habere göre ihtiyaç sahibi vatandaşlara, yapılan başvuru sonucunda devlet yardımı verilecek. Müjdeli haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu.. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeli haberi duyurdu. Bakan Yanık yaptığı açıklamada, bakanlığın 21 Nisan 2021 itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak ayrıldığını anımsattı. Bu tarihten sonraki 8 aylık sürecin, Kovid-19 salgınının yoğun yaşandığı bir döneme denk geldiğini hatırlatan Yanık, "Türkiye, pandemi sürecini çok iyi yönetti. Hem ücretsiz sağlık desteğinin sağlanması hem ekonomik anlamda çalışan ve işveren kesimin desteklenmesiyle çok önemli bir dönem geçirildi." dedi. Yanık, sosyal hizmetler bakımından, temelde engelli, yaşlı, kadın ve çocuk başlıklarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yeni yılda da ihtiyaç sahiplerine yönelik yakacak yardımlarının süreceğini belirten Yanık, şunları kaydetti: Bu kapsamda ısınma gideri olarak kömür yardımı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu yıl 1,8 milyar lira değerinde kömür yardımı yapıldı. Önümüzdeki süreçte bu yardımları doğal gaz desteğiyle sürdüreceğiz. Böylece sadece kömür değil doğal gaz desteği de sağlamış olacağız. Isınma yardımı kapsamında doğal gaz yardımı sağlanmasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğal gaz altyapısı da söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğal gaz için de vereceğiz." Bakan Yanık, uygulamaya geçtiğinde bu yardımların, diğerleri gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-Devlet aracılığıyla yapılacağını bildirdi.  
kocaelihaberi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Kömürden sonra doğalgaz desteği geliyor, başvurular e-devlet üzerinden alınacak. Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır?

Kış ayının gelmesiyle beraber vatandaşın en büyük dertlerinden biri de ısınma sorunu. Doğalgaza gelen zamlar sonucu faturalar bu kışı için tüketici oldukça zorlayacak. İşte bununla ilgili müjdeli haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. Şimdiye kadar vatandaşlara ücretsiz kömür dağıtımı yapılıyordu, ancak yeni alınan kararla birlikte artık ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz faturaları için de yardımda bulunulacak. Başvurular e-devlet üzerinden alınacak.

Ahaber'deki habere göre ihtiyaç sahibi vatandaşlara, yapılan başvuru sonucunda devlet yardımı verilecek. Müjdeli haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu..
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeli haberi duyurdu. Bakan Yanık yaptığı açıklamada, bakanlığın 21 Nisan 2021 itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak ayrıldığını anımsattı.

Bu tarihten sonraki 8 aylık sürecin, Kovid-19 salgınının yoğun yaşandığı bir döneme denk geldiğini hatırlatan Yanık, "Türkiye, pandemi sürecini çok iyi yönetti. Hem ücretsiz sağlık desteğinin sağlanması hem ekonomik anlamda çalışan ve işveren kesimin desteklenmesiyle çok önemli bir dönem geçirildi." dedi.

Yanık, sosyal hizmetler bakımından, temelde engelli, yaşlı, kadın ve çocuk başlıklarında ihtiyaçların karşılanmasına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Yeni yılda da ihtiyaç sahiplerine yönelik yakacak yardımlarının süreceğini belirten Yanık, şunları kaydetti: Bu kapsamda ısınma gideri olarak kömür yardımı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu yıl 1,8 milyar lira değerinde kömür yardımı yapıldı. Önümüzdeki süreçte bu yardımları doğal gaz desteğiyle sürdüreceğiz. Böylece sadece kömür değil doğal gaz desteği de sağlamış olacağız. Isınma yardımı kapsamında doğal gaz yardımı sağlanmasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğal gaz altyapısı da söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğal gaz için de vereceğiz."

Bakan Yanık, uygulamaya geçtiğinde bu yardımların, diğerleri gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-Devlet aracılığıyla yapılacağını bildirdi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.