TOKİ’DEN ŞAVŞAT YAYLASINA TOPLU KONUT?

03.08.2020 - 14:04, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

TOKİ’DEN ŞAVŞAT YAYLASINA TOPLU KONUT?

Ekoloji Birliği, haziran ayı “Ekolojik Tahribat Raporu”nu yayımladı. Raporda Türkiye’de ekolojinin tahrip edilemye devam ettiği iddia edildi.. Raporda Karadeniz Bölgesi’ndeki “Ekolojik Tahribat” iddiaları şöyle sıralandı. - Artvin Şavşat’ta muhtarlıklara gönderilen yazıya göre, TOKİ 50 başvuru ile köylerdeki yaylalara toplu konut yapacak. - Artvin’in Arhavi İlçesi’ndeki Kamilet Vadisi’nde HES çalışmaları nedeniyle dereler çamur akıyor. - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası’na otel ve 1700 araçlık kapalı otopark inşa edeceklerini açıkladı. - Trabzon’daki Uzungöl’de “Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi”nin 1. etabı için 30 Haziran’da ihaleye çıkıldı. - Cumhurbaşkanlığı, Rize, Eskişehir ve Kütahya’da yapılacak olan hidroelektrik (HES) ve rüzgâr enerjisi santralı (RES) için acele kamulaştırma kararı aldı. - Zonguldak’ta “Filyos Vadisi Projesi” kapsamında bölgeye büyük bir liman, demiryolu hatları, petrokimya tesisleri, termik santrallar ve kömür depolama tesisleri gibi işletmeler açılması planlanıyor.

Ekoloji Birliği, haziran ayı “Ekolojik Tahribat Raporu”nu yayımladı. Raporda Türkiye’de ekolojinin tahrip edilemye devam ettiği iddia edildi..

Raporda Karadeniz Bölgesi’ndeki “Ekolojik Tahribat” iddiaları şöyle sıralandı.

- Artvin Şavşat’ta muhtarlıklara gönderilen yazıya göre, TOKİ 50 başvuru ile köylerdeki yaylalara toplu konut yapacak.

- Artvin’in Arhavi İlçesi’ndeki Kamilet Vadisi’nde HES çalışmaları nedeniyle dereler çamur akıyor.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder Yaylası’na otel ve 1700 araçlık kapalı otopark inşa edeceklerini açıkladı.

- Trabzon’daki Uzungöl’de “Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi”nin 1. etabı için 30 Haziran’da ihaleye çıkıldı.

- Cumhurbaşkanlığı, Rize, Eskişehir ve Kütahya’da yapılacak olan hidroelektrik (HES) ve rüzgâr enerjisi santralı (RES) için acele kamulaştırma kararı aldı.

- Zonguldak’ta “Filyos Vadisi Projesi” kapsamında bölgeye büyük bir liman, demiryolu hatları, petrokimya tesisleri, termik santrallar ve kömür depolama tesisleri gibi işletmeler açılması planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.