Süper Lig bugün başlıyor: İşte yeni kurallar

11.09.2020 - 08:28, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Süper Lig bugün başlıyor: İşte yeni kurallar

Süper Lig'de 47 gün aradan sonra start veriliyor. İlk maçta Fenerbahçe, Rize deplasmanında. İşte yeni sezonun kuralları, mücadele edecek takımlar ve formata dair değişiklikler.. 14 İLDEN 21 TAKIM Süper Lig, geçen sezon küme düşmenin kaldırılması ve Hatayspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Fatih Karagümrük’ün yükselmesiyle yeni sezonda 21 takımla oynanacak. Yeni sezonda Türkiye’nin 14 ilinden 21 takım, 248 gün sürecek toplam 420 maçlık periyotta şampiyonluk için yarışacak. İstanbul’dan 6 takım (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir) yer alacak. Ligde Ankara’dan MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği, Antalya’dan Antalyaspor ve Alanyaspor, Erzurum’dan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, İzmir’den Göztepe, Kayseri’den Hes Kablo Kayserispor, Hatay’dan Atakaş Hatayspor, Konya’dan İttifak Holding Konyaspor, Malatya’dan Yeni Malatyaspor, Gaziantep’ten Gaziantep FK, Rize’den Çaykur Rizespor, Denizli’den Yukatel Denizlispor, Sivas’tan Demir Grup Sivasspor, Trabzon’dan da Trabzonspor başarıyı hedefleyecek. BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ Süper Lig’de 2020-2021 sezonu bugün başlayıp 21. hafta maçlarıyla 24 Ocak 2021’de sona erecek. İkinci devre ise 29 Ocak 2021’de oynanacak 22. hafta müsabakalarıyla başlayıp sezon 16 Mayıs’ta tamamlanacak. Süper Lig’de sezonun ilk yarısındaki müsabakalar salgın sebebiyle seyircisiz oynanacak. İLK KEZ 21 TAKIM Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezon 21 takımla yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) geride kalan sezon küme düşmeyi kaldırmasıyla MKE Ankaragücü, Hes Kablo Kayserispor ve Yeni Malatyaspor, yeni sezonda da ligde yer alacak. Ligde 21 takımın yer almasından dolayı her haftayı bir takım maç yapmadan (Bay) geçecek. 4 TAKIM ALT LİGE Süper Lig’de 2020-2021 sezonun sonunda 4 takım küme düşecek.  Ligi 18, 19, 20 ve 21. sırada tamamlayacak 4 ekip, 2021-2022 sezonunda TFF 1. Lig’de mücadele edecek. TFF 1. Lig’den 3 ekibin yükselmesiyle Süper Lig, bir sonraki sezon 20 takımla oynanacak. DEĞİŞİKLİKTE 5 OYUNCU KURALI DEVAM EDİYOR Süper Lig’in yeni sezonunda takımlar, maçlarda 5 oyuncu değişikliği hakkına sahip olacak. Geçen sezonki aranın ardından getirilen 5 oyuncu değiştirme hakkı, yeni sezonda da devam edecek. Oyuncu değişiklikleri, oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasındaki değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilecek.

Süper Lig'de 47 gün aradan sonra start veriliyor. İlk maçta Fenerbahçe, Rize deplasmanında. İşte yeni sezonun kuralları, mücadele edecek takımlar ve formata dair değişiklikler..

14 İLDEN 21 TAKIM

Süper Lig, geçen sezon küme düşmenin kaldırılması ve Hatayspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Fatih Karagümrük’ün yükselmesiyle yeni sezonda 21 takımla oynanacak.

Yeni sezonda Türkiye’nin 14 ilinden 21 takım, 248 gün sürecek toplam 420 maçlık periyotta şampiyonluk için yarışacak. İstanbul’dan 6 takım (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir) yer alacak.

Ligde Ankara’dan MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği, Antalya’dan Antalyaspor ve Alanyaspor, Erzurum’dan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, İzmir’den Göztepe, Kayseri’den Hes Kablo Kayserispor, Hatay’dan Atakaş Hatayspor, Konya’dan İttifak Holding Konyaspor, Malatya’dan Yeni Malatyaspor, Gaziantep’ten Gaziantep FK, Rize’den Çaykur Rizespor, Denizli’den Yukatel Denizlispor, Sivas’tan Demir Grup Sivasspor, Trabzon’dan da Trabzonspor başarıyı hedefleyecek.

BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ

Süper Lig’de 2020-2021 sezonu bugün başlayıp 21. hafta maçlarıyla 24 Ocak 2021’de sona erecek. İkinci devre ise 29 Ocak 2021’de oynanacak 22. hafta müsabakalarıyla başlayıp sezon 16 Mayıs’ta tamamlanacak.

Süper Lig’de sezonun ilk yarısındaki müsabakalar salgın sebebiyle seyircisiz oynanacak.

İLK KEZ 21 TAKIM

Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezon 21 takımla yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) geride kalan sezon küme düşmeyi kaldırmasıyla MKE Ankaragücü, Hes Kablo Kayserispor ve Yeni Malatyaspor, yeni sezonda da ligde yer alacak. Ligde 21 takımın yer almasından dolayı her haftayı bir takım maç yapmadan (Bay) geçecek.

4 TAKIM ALT LİGE

Süper Lig’de 2020-2021 sezonun sonunda 4 takım küme düşecek.  Ligi 18, 19, 20 ve 21. sırada tamamlayacak 4 ekip, 2021-2022 sezonunda TFF 1. Lig’de mücadele edecek. TFF 1. Lig’den 3 ekibin yükselmesiyle Süper Lig, bir sonraki sezon 20 takımla oynanacak.

DEĞİŞİKLİKTE 5 OYUNCU KURALI DEVAM EDİYOR

Süper Lig’in yeni sezonunda takımlar, maçlarda 5 oyuncu değişikliği hakkına sahip olacak. Geçen sezonki aranın ardından getirilen 5 oyuncu değiştirme hakkı, yeni sezonda da devam edecek. Oyuncu değişiklikleri, oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasındaki değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.