ŞEVKİ DEMİRCİ'DEN AK PARTİ'YE DÖNÜŞ HAMLESİ

Siyaset 08.07.2020 - 22:12, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

ŞEVKİ DEMİRCİ'DEN AK PARTİ'YE DÖNÜŞ HAMLESİ

KH/CENGİZYUCAK Çayırova Belediyesi eski Başkanı Şevki Demirci, 2019 Eylül ayında AK Parti Genel Merkezinin talebi doğrultusunda, Parti büyükleri hakkında sert ifadeler kullanmak suçlamalarıyla kesin ihraç talebiyle Ak Parti Kocaeli İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiş ve 22 Ocak 2020 tarihinde İl Disiplin Kurulu kararıyla Şevki Demirci’nin partiden ihracına karar vermişti.  Kocaeli İl Disiplin Kurulunda alınan bu ihraç kararının, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından resmen ilan edilmesinden sonra Şevki Demirci kamuoyuna yaptığı açıklamada "Ak Parti benim evimdir. Beni vagondan atabilirler ama dava yolunda emin adımlarla giden trenden atamazlar. Suçlamaları kabul etmiyorum, gayrı yasal yollardan yapılan dinleme montaj yöntemiyle beni partimden uzaklaştırmak isteyenler karşısında pes etmeyeceğim" demişti.. Şevki Demirci Ak Parti Genel Merkezinden ilan edilen bu Disiplin Kurulu ihraç kararına karşı Ankara Mahkemelerinde bu kararın iptal edilmesi ve parti üyeliğinin devamı için dava açmıştı.. Pandemi sürecinden dolayı mahkemelerdeki davaların ertelenmesi sonrasında Haziran ayı itibari ile davaları görüşmeye başlayan Mahkemenin, Şevki Demirci'nin itirazını inceledikten sonra karar vermek üzere dosyayı 24 Eylül 2020 tarihine ertelediği öğrenildi..

KH/CENGİZYUCAK Çayırova Belediyesi eski Başkanı Şevki Demirci, 2019 Eylül ayında AK Parti Genel Merkezinin talebi doğrultusunda, Parti büyükleri hakkında sert ifadeler kullanmak suçlamalarıyla kesin ihraç talebiyle Ak Parti Kocaeli İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiş ve 22 Ocak 2020 tarihinde İl Disiplin Kurulu kararıyla Şevki Demirci’nin partiden ihracına karar vermişti. 

Kocaeli İl Disiplin Kurulunda alınan bu ihraç kararının, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından resmen ilan edilmesinden sonra Şevki Demirci kamuoyuna yaptığı açıklamada "Ak Parti benim evimdir. Beni vagondan atabilirler ama dava yolunda emin adımlarla giden trenden atamazlar. Suçlamaları kabul etmiyorum, gayrı yasal yollardan yapılan dinleme montaj yöntemiyle beni partimden uzaklaştırmak isteyenler karşısında pes etmeyeceğim" demişti..

Şevki Demirci Ak Parti Genel Merkezinden ilan edilen bu Disiplin Kurulu ihraç kararına karşı Ankara Mahkemelerinde bu kararın iptal edilmesi ve parti üyeliğinin devamı için dava açmıştı..

Pandemi sürecinden dolayı mahkemelerdeki davaların ertelenmesi sonrasında Haziran ayı itibari ile davaları görüşmeye başlayan Mahkemenin, Şevki Demirci'nin itirazını inceledikten sonra karar vermek üzere dosyayı 24 Eylül 2020 tarihine ertelediği öğrenildi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.