GEBZELİLER NE MERMERCİLERİ NE DE GEBZE'YE MUSALLAT EDENLERİ HİÇ UNUTMAYACAK

İlçeler 20.08.2021 - 16:43, Güncelleme: 20.08.2021 - 18:18
 

GEBZELİLER NE MERMERCİLERİ NE DE GEBZE'YE MUSALLAT EDENLERİ HİÇ UNUTMAYACAK

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
2014 öncesinde dönemin Ak Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ile Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'ın "Dilovasının kentleşmesine zarar verir" diyerek kabul etmediği "Mermerciler Fuarı" projesi 2017 dönemin  Başbakan yardımcısı ve Kocaeli milletvekili Fikri Işık, diğer Ak Parti Kocaeli milletveekeilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile Ak Partili ve CHP'li Gebze Belediye Meclis üyelerinin oluru ve desteği ile Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediye Meclislerinde kabul edildi.. Kabul edilen karara göre S.S Doğaltaş Ürünleri İşleme ve Elsanatları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifine, Mermerciler Fuar Alanı olarak bir kısmı orman vasfını yitirmiş yeşil alanda olmak üzere takribi 1150 dönüm arazi tahsis edildi.. O dönemler "Gebze ve Pelitli köyü yeni bir sanayi veya fuar alanını daha kaldıramaz. Yolunu kitler, trafiğini kitler" diye en çok tepki koyan gazetecilerin başında geldiğim için şimdi gönül ve vicdan rahatlığı ile eleştirebiliyorum.. O dönem S.S Doğaltaş Ürünleri İşleme ve Elsanatları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi adına bu Memerciler Fuara alanı projesinin teknik danışmanı olarak Gebze'ye gelip Gebze Belediye Meclisüyeleri ile Ak Parti Gebze İlçe Başkan ve yönetim kurulu üyelerine bu projeyi ballandıra ballandıra anlatan ve Belde Planlama İnşaat Mühendisliği ve Müteahhitlik firmasının sahibi olan  Zinnur Büyükgöz şimdi Gebze Belediye Başkanı.. Gebze Belediye meclisinin 3 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilen Ağustos-2021 ayı oturumuna Pelitli köyünde inşa edilmekte olan Mermerciler Fuar alanı tartışması damga vurdu.. Meclis Gündem maddeleri arasında yer alan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hükümlerine ilişkin değişiklik ile imar komisyonu raporu düzenlemesinin, Mermerciler Fuar Alanı için avantaj sağlayacağını savunan Millet İttifakı ortağı CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri, bu maddenin ertelenmesini ve detaylı bir şekilde her yönüyle incelenmesini talep ettiler.. Muhalefetin bu talebine rağmen erteleme olmadan madde geldiği şekliyle oy çokluğu ile onaylanmasının ardından muhalefet "Gebze'nin akciğerlerine sahip çıkamadınız" ve "Sattınız sattınız Gebze'yı sattınız" diye tepki göstererek toplantıyı terk ettiler.. GEBZELİLER NE MERMERCİLERİ NE DE GEBZE'YE MUSALLAT EDENLERİ HİÇ UNUTMAYACAK Ve bugün Gebze Pelitli köyüne tek şeritli çift yönlü mezarlık yolundan giriş yapmak isterken koca koca kamyonlar, tırlar, iş makineleri, traktörler ve otomobillerin neden olduğu trafik sıkışıklığı tüm sürücüler gibi beni de çileden çıkarınca aklıma buraya yapılacak olan Mermerciler Fuar alanı geldi ve "eyvah eyvah yarın bu daracık yola bir de o koca koca mermer taşıyyan kamyonlar ve tırlar girince ne olacak bu köyün hali" dedim ve ardından "Gebzeliler ne mermercileri, ne onları Gebze'ye musallata edenleri ne de kalemleri ile onlara destek olanları, yalakalık yapanları hiç unutmayacak" diye hayıflandım..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

2014 öncesinde dönemin Ak Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ile Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'ın "Dilovasının kentleşmesine zarar verir" diyerek kabul etmediği "Mermerciler Fuarı" projesi 2017 dönemin  Başbakan yardımcısı ve Kocaeli milletvekili Fikri Işık, diğer Ak Parti Kocaeli milletveekeilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile Ak Partili ve CHP'li Gebze Belediye Meclis üyelerinin oluru ve desteği ile Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediye Meclislerinde kabul edildi..

Kabul edilen karara göre S.S Doğaltaş Ürünleri İşleme ve Elsanatları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifine, Mermerciler Fuar Alanı olarak bir kısmı orman vasfını yitirmiş yeşil alanda olmak üzere takribi 1150 dönüm arazi tahsis edildi..

O dönemler "Gebze ve Pelitli köyü yeni bir sanayi veya fuar alanını daha kaldıramaz. Yolunu kitler, trafiğini kitler" diye en çok tepki koyan gazetecilerin başında geldiğim için şimdi gönül ve vicdan rahatlığı ile eleştirebiliyorum..

O dönem S.S Doğaltaş Ürünleri İşleme ve Elsanatları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi adına bu Memerciler Fuara alanı projesinin teknik danışmanı olarak Gebze'ye gelip Gebze Belediye Meclisüyeleri ile Ak Parti Gebze İlçe Başkan ve yönetim kurulu üyelerine bu projeyi ballandıra ballandıra anlatan ve Belde Planlama İnşaat Mühendisliği ve Müteahhitlik firmasının sahibi olan  Zinnur Büyükgöz şimdi Gebze Belediye Başkanı..

Gebze Belediye meclisinin 3 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilen Ağustos-2021 ayı oturumuna Pelitli köyünde inşa edilmekte olan Mermerciler Fuar alanı tartışması damga vurdu..

Meclis Gündem maddeleri arasında yer alan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hükümlerine ilişkin değişiklik ile imar komisyonu raporu düzenlemesinin, Mermerciler Fuar Alanı için avantaj sağlayacağını savunan Millet İttifakı ortağı CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri, bu maddenin ertelenmesini ve detaylı bir şekilde her yönüyle incelenmesini talep ettiler..

Muhalefetin bu talebine rağmen erteleme olmadan madde geldiği şekliyle oy çokluğu ile onaylanmasının ardından muhalefet "Gebze'nin akciğerlerine sahip çıkamadınız" ve "Sattınız sattınız Gebze'yı sattınız" diye tepki göstererek toplantıyı terk ettiler..

GEBZELİLER NE MERMERCİLERİ NE DE GEBZE'YE MUSALLAT EDENLERİ HİÇ UNUTMAYACAK

Ve bugün Gebze Pelitli köyüne tek şeritli çift yönlü mezarlık yolundan giriş yapmak isterken koca koca kamyonlar, tırlar, iş makineleri, traktörler ve otomobillerin neden olduğu trafik sıkışıklığı tüm sürücüler gibi beni de çileden çıkarınca aklıma buraya yapılacak olan Mermerciler Fuar alanı geldi ve "eyvah eyvah yarın bu daracık yola bir de o koca koca mermer taşıyyan kamyonlar ve tırlar girince ne olacak bu köyün hali" dedim ve ardından "Gebzeliler ne mermercileri, ne onları Gebze'ye musallata edenleri ne de kalemleri ile onlara destek olanları, yalakalık yapanları hiç unutmayacak" diye hayıflandım..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.